Yöveden perinteikäs vetouistelukisa pidettiin nyt 11. kerran ja ensimmäistä kertaa uusituilla säännöillä, jotka ovat saaneet laajalti kiitosta. Voittajaksi seuloitui Yöveden ensikertalainen mutta muuten erittäin kokenut uistelukisoja kiertänyt venekunta.

Kisojen pääsarjassa eli Yöveden Lohikuningas -kilpailussa saaliskaloiksi hyväksyttiin vain järvilohi ja taimen, joita sai tuoda punnitukseen enintään kolme kappaletta. Alamitatkin olivat tavanomaisiin Suomen sisävesien uistelukilpailuihin nähden kunnioitusta herättäviä, sillä lohen mittaraja oli 60 cm ja taimenen 55 cm.

Kisaan osallistui kaikkiaan 102 venekuntaa. Kahdeksan tuntia kestäneen kilpailun jälkeen mittalohia tuotiin vaa’alle 9 ja taimenia 3 kappaletta. Lisäksi kilpailun lahjomattomat mittamiehet hylkäsivät muutamia hieman määrämittaa pienempiä punalihaisia. Kaikki kalat täyttivät kuitenkin reilusti kalastusalueen määräämän alamitan, joka on 50 cm.

Lohikisan voittajaksi ja Yöveden lohikuninkaaksi 2007 julistettiin venekunta Suzuki Finland miehistönään Pertti Nevalainen ja Antti Viljanen. Kaikki alaa seuranneet tietänevät, että miehet ovat korjanneet vuosien mittaan monta muutakin kovaa meriittiä. Lohenuistelu ei siis ole huipulla mitään tuurinpeliä.

Saaliina voittajilla oli kaksi järvilohta, jotka painoivat perattuna yhteensä 4,030 kg. Ottipelinä oli ison kultareunaisen Bechold -houkustuslevyn takana 90 cm tapsilla vedetty Anchovy Special -täkyraksi (värinä ns. Apinan oksennus). Täky ui takilassa noin 10 m syvyydessä. Lisäksi venekunta sai 7 kisaan hieman alamittaista kalaa.

Yöveden lohikuninkaat 2007Kelpaa näillä huristella kotipuoleen. Etualalla Pertti Nevalainen, taaempana Antti Viljanen. Skoottereita ei mestareilla vielä ”palkintokaapissa” tätä ennen ollutkaan, vaikka kaikenlaista muuta onkin tullut voitettua.

Yöveden lohikuningas 2007 -kisan tulokset:

1. Pertti Nevalainen ja Antti Viljanen, 4030 g (palkintona kaksi moposkootteria)

2. Ilpo Reinikainen ja Hannu Huotari, 3440 g (kaksi kannettavaa tietokonetta)

3. Vesa Eeva ja Kari Asikainen, 3430 g ( kaksi autonavigaattoria)

4. Lasse Summa ja Ossi Vettenterä, 2870 g; 5. Jarmo Haimilahti ja Hannu Kiukas, 2490 g; 6. Timo Partanen ja Rati Meriläinen, 2460 g; 7. Jussi Paakkinen ja Tommi Tuunainen, 2390 g; 8. Ari Oksiala ja Eerik Oksiala, 1990 g; 9. Mikko Riikonen ja Petri Malinen 1900 g.

Muut kalat -kilpailussa palkitut:

1. Raimo Viljakainen ja Peetu Viljakainen, 2920 g kuha ja 2500 g hauki (Suvi soutuvene); 2. Harri Nikula ja Harri Halttunen, kolme haukea yht. 9170 g; 3. Aki Saksa ja Kimmo Ahtiainen, hauki 8960 g.

Yöveden mallikuhaRaimo ja Peetu Viljakaisen saama nätti yli 3 kg kuha iski läheltä lähtöaluetta aivan kaislikon laidasta.

Saksan ja Ahtiainen saama hauki oli todella komea rumilus. Painoa oli siis perattunakin lähes 9 kg. Venekunta toi punnittavaksi myös kalan mahan sisällön, jota oli noin 2 kg, joten kalan paino pyöreänä on ollut noin 11 kg. Kyseessä oli kesäkuun järvihaueksi todella pulska kala, sillä pituutta sillä oli ”vain” noin 110 cm, ehkä vähän allekin. Haeun mahalaukun sisältöön kuului mm. yksi osittain sulanut noin puolikiloinen järvilohi!

Kisan suurin kalaAki Saksan ja Kimmo Ahtiaisen saama noin 11 kg hauki oli syönyt muun muassa noin puolikiloisen järvilohen.

Onnittelut vielä kaikille voittajille!