Uuden vuoden lupaukset on tehty rikottaviksi…

… varsinkin ne jotka tehdään juhlajuoman kihistessä hiuspohjassa. Lankeemuksen käytyä voi onneksi vedota siihen, että lupaus koskikin ensi vuotta ja ensi vuosi on aina edessä päin.

Omat lupaukseni ovat tähän saakka liittyneet lähinnä oman terveyden vaalimiseen. Osan niistä olen pystynyt pitämään helposti, osan rikkonut raukkamaisesti.

Kolmekymmentäviisi (35) kertaa olen luvannut, että en vieläkään lopeta syksyllä 1971 aloittamaani tupakkalakkoa, ja yhtä monta vuotta ole lupaukseni myös pystynyt pitämään. Poislukien pari pulleaa sikaaria, jotka pössyteltiin juniorin syntymän kunniaksi 25 v sitten!

Lupaukset kiireen vähentämisestä ovat olleet tähän saakka silkkaa sanahelinää. Päinvastoin on käynyt: tekemättömät työt sen kuin kasaantuvat ja sumasta selviytymiseen ei riitä kohta kahdeksanpäiväisetkään viikot. Mutta syyttää voi vain itseään, kun on muuttanut rakkaimman harrastuksensa toiseksi työksi.

Vuodelle 2007 teen jälleen tukun lupauksia, joista osan julkaisen tässä kaikelle kansalle ja osan sanon vain sisäisesti itselleni. Kalastuksessa lupaan noudattaa parhaani mukaan seuraavia periaatteita:

1. En käy kaukana kalassa, vaan kalastelen enimmäkseen kotipuolessa. Kotivesillä Saimaalla tyydyn kalastamaan lähinnä vain kotikuntani Ristiinan alueella. Näin säästän rahojeni lisäksi myös uusiutumattomia luonnonvaroja. Mutta perinteisestä Lapin reissustani en tingi!

2. Lisään heittokalastusta ja ongintaa vetouistelun kustannuksella. Sopivalla tuulella kokeilen syöttikalastusta ajelehtivasta veneestä.

3. Käytän vetouistelussa korkeintaan kuutta vapaa.

4. Lopetan päivän kalastuksen, kun saalista on sopivasti ja viimeistään toisen otetun lohikalan jälkeen.

5. Käytän lohenuistelussa vain yhdellä kolmihaarakoukulla varustettuja vieheitä.

6. Alamittaisten kalojen vapauttamisen helpottamiseksi rakennan apuvälineen, jonka olen mielessäni pähkäillyt. Esittelen laitteen myöhemmin Erässä.

7. Ilmoitan nöyrimmästi tällä palstalla, jos rikon mitä tahansa edellisistä lupauksistani.

Hauskaa vuodenvaihdetta ja Onnellista Uutta Vuotta 2007 kaikille lukijoille!