Onko virtuaalitodellisuus ampumataidon tai aseturvallisuuden kehittämisessä uhka vai mahdollisuus?

Erillistä tietokonetta ei tarvita. Esimerkiksi Oculus 2 -lasit ja Gaim-simulaattori luovat olohuoneeseen metsästysmaastot hirville, villisioille, kauriille, sorsille, karhulle ja fasaaneille. Näiden lisäksi tarjolla on pari erilaista haulikkorataa, kaksi practical-stagea ja vapaa harjoittelukenttä, johon voi tilata maaleja kaikista edellä mainituista ympäristöistä.

Simulaattori tarjoaa 360 asteen näkökentän, joten sen etuna on erityisesti mahdollisuus harjoitella liikkuvaan maaliin ampumista, kaikkiin mahdollisiin suuntiin, eri etäisyyksille ja nopeudella liikkuviin kohteisiin.

Minua lämmittää erityisesti mahdollisuus valita haulikkoradalla se eniten harjoitusta vaativa asema ja toistaa sitä niin kauan kuin tarve vaatii.

Ehdoton vahvuus on myös välitön osumapalaute. Näin harjoittelu on yllättävän koukuttavaa. Alkusijoituksen jälkeen se on myös ilmaista. Sijoitus vastaa noin tuhannen kiväärinlaukauksen hintaa. Simulaattorilla se tulee ammuttua muutamassa päivässä.

Lue Aleksin juttu ”Jahtia sisätiloissa” Erän numerosta 3/2023. (juttu avautuu vain tilaajatunnuksilla). Jutussa käydään sekä Sako Shooting Centerissä, että testataan Gaim-simulaattoria keskellä Helsinkiä.