Raippaluoto on pilkkikansan yleisesti tuntema ahvenapaja, jonne monet ovat valmiita matkustamaan kaukaakin suursaaliin toivossa.

Vaasan edustalla sijaitseva erittäin rikkonainen ja kivikkoinen saaristo lukuisine maankohoamisen myötä syntyneine mataline sisäjärvineen eli fladoineen luo ahvenen sikiämiselle poikkeuksellisen otolliset olosuhteet.

Kalaa on niin hyvin, että jutut kymmenien tai jopa yli sadan kilon ahvenpoteista ovat tavallista kuultavaa alueella paljon pilkkineiden huulilta.

Jutut ovat juttuja ja kyllä kalan saaminen voi olla vaikeaa Raippaluodossakin. Mutta jos hyvä paikka osuu pilkkijakkaran alle ja syöntipäivä sattuu kohdalle, saattaa kelpo saalis realisoitua.

Varsinkin kevättalvi on oikea ajankohta yrittää.

Itseäni eivät kymmenien kilojen ahvenkasat kiinnosta, viidessäkin on perattavaa ihan riittävästi.

Mutta mukavaa olisi, jos Raippaluodon kuuluisat isomusahvenet suostuisivat pilkkiäni puremaan. Kilon vonkaleet ovat siellä mahdollisia, vaikkakaan eivät yleisiä.

Sopivaa ”ruokakoon” ahventa Raippaluodosta saa välillä todella hyvin.

Suurimman ahvenen pituus?

Tämä johdanto jo paljastikin, että viikon päästä reissuni suuntautuu muutaman kaverin kanssa Raippaluotoon. Pilkkiminen tapahtuu yhden päivän aikana viikonlopulla 10.-12.3.

Ensisijaisena pyyntikohteena on siis ahven ja arvauskilpailumme kysymys kuuluu, paljonko on pituutta suurimmalla saamallani ahvenella? Pituus ilmoitetaan sentin tarkkuudella.

Pilkkimisemme painottuu Klobbfjärdenin vesille, joka on tunnettu ja suosittu ottipaikka alueen länsiosassa. Mahdollisuus suuriinkin ahvenköriläisiin on olemassa.

Jos unelma mörköahvenesta toteutuu ja painossa kilo menee rikki, voi arvauskilpailun oikea vastaus alkaa nelosella. Oikein mätipullea kilon painoinen ahven saattaa nimittäin olla noin 40-senttinen.

Todennäköisempää kuitenkin lienee, että se suurin jää korkeintaan puolen kilon tietämiin tai reilustikin alle. Puolikiloisella voi pituutta olla plusmiinus 35 senttiä ja varttikiloisella ehkä 30.

Mutta voiko käydä jopa niin, että saalis koostuu pelkistä sinttiahvenista? Kaikki on kalastuksessa tietysti mahdollista, mutta nollaa en lähtisi tässä kisassa kyllä veikkaamaan.

Pilkkeinä käytän sekä mormyskoita että tasapainoja, paikallisesti tunnettuja ottipelejä. Kaikuluotain avustaa kalojen etsimisessä ja syöntiin härnäämisessä.

Parhaan arvaajan palkinnossa on tusina ovelaa ottipeliä.

Kaksi palkintoa

Tämä Rapaloista ja Kuusamoista koostuva setti arvotaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken.

Oikein arvanneelle olemme jälleen virittäneet mehevän viehepalkinnon, jossa on 12 ottipeliä muun muassa Rapalalta, Abulta, Aaveelta, Salmonilta, Gnuulta ja Taigalta. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Lisäksi kaikkien vastauksensa lähettäneiden joukosta poimitaan voittaja neljälle huippuvieheelle, joiden kalastavuudesta ei epäilyksiä ole.

Arvauksia otamme vastaan torstain 9.3. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella udellaan yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.