Paljonko painavat päivän kymmenen suurinta ahventa yhteensä?

Tämä on yksi tapa mitata reissun saaliillista onnistumista, varsinkin jos pyyntikohteena ovat nimenomaan olleet suuret ahvenet. Jopa monia pilkkikilpailuja ratkotaan nykyisin tällä sapluunalla. Silloin nopeat sinttien suoltajat eivät enää pärjää.

Jos tavispilkkijä ylipäätään onnistuu kymmenen ahventa saamaan, useimmiten kai kymmenen suurimman paino jää alle kilon eli kalojen keskipaino alle sadan gramman. Joukossa voi olla pari kolme nätimpää ja loput sitten sitä vaatimattoman kokoista perussilppua.

Mutta paljon riippuu toki vesistöstä, missä pilkitään ja millä tekniikalla. Jos haussa on kookas ajoahven isomusten elinpiiristä ja hyvä päivä sattuu kohdalle, voi tulos äkkiä kohota kahteen, kolmeen tai jopa viiteen kiloon. On kai joku joskus saanut äärituurilla kymmenenkin kiloa rikki.

Eeron pilkkipaikalla ongitaan määrää, ei niinkään laatua eli kokoa.

Vahderpään ”vonkaleet”

Me lähdemme kalakaverini Eeron kanssa harventamaan Längelmäveden Vahderpään ylitiheää ahvenpopulaatiota jonain päivänä viikonlopulla 24.-26.2.

Kysymme, kuinka paljon painaa yhteensä saamamme kymmenen suurinta ahventa? Vastaus annetaan 50 gramman tarkkuudella.

Paikka, missä aiomme pilkkiä, on nimenomaan pikkuahvenaluetta. Jo 50-grammaista voi pitää ”isona”. Toki joskus voi pilkkiin raapaista parin- kolmensadan gramman painoinen vonkalekin, mutta varsin harvinaisia sellaiset ovat ainakin aikaisemmin olleet.

Pilkkeinä käytämme tavallisia pystyjä mormyskoineen ja kärpästoukkineen, huonon syönnin sattuessa saattaa narraaminen tapahtua pelkällä mormyskallakin.

Parhaiten arvannut voittaa omakseen tämän viehesetin.

Puoli kiloa rikki?

Pientä spekulointia.

Kalaa tällä alueella on niin runsaasti, että riskiä jäädä alle kymmenen ahvenen eli vajaaseen tuloskorttiin ei liene olemassa. Luultavimmin lukumäärässä menee sata rikki, kaksisataakin ehkä.

Mutta siis mikä tulee kymmenen suurimman paino olemaan? Eeron vuosikymmenten kokemuksen perusteella arvauskisamme oikea vastaus lienee todennäköisimmin jossain puolen kilon tietämissä, allekin voidaan helposti jäädä.

Jos edes yksi kunnon kokoinen kyrmyniska sattuu sekaan, toki vaakaviisari voi vierähtää yli puolen kilon reippaastikin. Myös kilon nokitus on mahdollinen, muttei enää järin todennäköinen.

Aikaa pilkkimiseen aiomme käyttää kolme tuntia.

Rapala-setti arvotaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken.

Palkinnot

Parhaan arvauksen esittäneelle posti toimittaa tusinan vieheitä, joiden joukossa on monenlaisille kaloille sopivia suupaloja muun muassa Rapalalta, Kuusamolta, Savage Gearilta, Daiwalta, Calico Catilta, Stormilta ja Purhulta. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Kaikkien kesken arvotaan neljä kovaa Rapalaa, joissa on aineksia tulevan kesän hauki- ja kuhajahteihin.

Arvauksia otamme vastaan torstain 23.2. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.