Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa olivat tällä kertaa kohteena Kangasalan Vesijärven kuhat. Järveltä Jari ja Heikki yrittivät etsiä vastausta kysymykseen reissun pisimmästä yksilöstä. 

Jarin mukaan projekti osoittautui vaikeaksi, vaikka sää ei juuri parempi olisi voinut olla.

– Auringonpaistetta, muutama pakkasaste ja tuulta tuskin nimeksi. Vielä eilen jäällä lätissyt vesi oli yön aikana jäätynyt ja tehnyt kulkuolosuhteista ensiluokkaiset.

Ilmeisesti kuhien mielestä sää oli liiankin hieno, sillä syönti oli erittäin varovaista. Siitäkin huolimatta, että Heikki avasi pelin jo toisella avannolla, jonka läpi Vesijärvi luovutti kalastajalle 30-senttisen yksilön.

– Muuta ei sitten kuulunutkaan pitkään, pitkään aikaan.

Kuhaa kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan? Pilkkiolosuhteet eivät olisi juuri paremmat voineet olla. Vain kalat puuttuivat.

Jari ja Heikki viihtyivät kalastamassa pääasiassa Havisevanlahdella, jossa tavoiteltiin noin 9-12 metrin vedessä lymyileviä kuhia. Siis melko syvältä, mutta Vesijärvellä se on ollut Jarin mukaan paras kuhasyvyys.

– Kaikuluotaimessa kyllä näkyi useammassakin paikassa mitä ilmeisimpiä kuhia, mutta laiskasti ne vain nousivat pilkkiä ihmettelemään ja kääntyivät pian takaisin pohjalle mököttämään.

Samanlainen tilannekuva toistui luotaimessa useita kymmeniä kertoja päivän aikana. Kunnes Jaria vihdoin lykästi.

– Viisituntisen projektimme loppupuolella onnistuin saamaan kuhaksi tunnistettavan sintin jäälle asti. Sillä ei pituutta ollut kuin noin 25 senttiä, joten en viitsinyt edes kaivaa mittanauhaa tai kameraa esille.

Kaksikko jatkoi onkimista eli pilkkimistä kello 15 saakka, mutta kun toivottua iltasyöntiä ei kuulunut eikä näkynyt, päivä pistettiin pakettiin. Reppuun ei kertynyt session kuluessa yhtään kalaa.

Mutta repun täyttäminenhän ei ollutkaan pääasia, vaan tavoitteena oli saada vastaus kisakysymykseen ja se saatiin. Oikea vastaus oli huimat 30 senttiä.

– Otus muuten nappasi jigipilkkiin.

Arvasiko kukaan vastaajista oikein? Toki, mutta tällä kertaa vastausten joukossa oli vain yksi oikein. Oikean vastauksen jätti Matti Salovaara Keminmaasta. Kaikkien vastaajien kesken arvotun pienemmän viehepalkinnon saa Maritta Koivu Lappeenrannasta.

Matka kohti kolmea oikeaa vastausta ja pääpalkinnon voittajaa jatkuu ja on itse asiassa vasta alkumetreillä. Onnittelut palkinnon voittajille ja kaikille vastaajille isokokoinen kiitos!