Pilkkitalvi on alkanut ainakin omalta osaltani kangerrellen, eikä vähiten sään ”ääri-ilmiöiden” vuoksi. Välillä pakkasta ja tuulta on ollut ihan liikaa, välillä taas lunta tuprunnut niin paljon ettei ole viitsinyt rämpimään lähteä.

Nyt viime aikoina taivaalta on ropissut silkkaa vettä, mikä on toisaalta hävittänyt hanget jäältä ja parantanut kulkuolosuhteita huomattavasti.

Jos loskakeleissä haluaa nähdä toisenkin positiivisen puolen, jokainen lämpöaste on keskisormen ojennus itänaapurin sotarikolliselle, joka toivoi Länsi-Euroopan jäätyvän koteihinsa talven pakkasissa. Niin ei ainakaan tällä haavaa näytä käyvän, vaan kohtuuhintaista sähköä riittää.

Lämpimät säät panevat toisaalta pilkkijän arpomaan, mikä mahtaa olla jäätilanne, minne uskaltaa enää mennä. Itse olen haikaillut kuhapilkille Kulovedelle, mutta läpivirtausjärvenä se lienee näinä tulvaviikkoina entistäkin vaarallisempi kohde, joten saa jäädä toistaiseksi.

Vesijärven kuhamaisemia.

Vesijärvelle kuhapilkille

Turvallisempi vaihtoehto on Kangasalan Vesijärvi. Sinne aiommekin suunnistaa kalakaverini Heikin kanssa jonain päivänä viikonlopulla 27.-29.1. kuhaa tavoittelemaan.

Vesijärvi tunnetaan kuharikkaana järvenä, mutta pilkkikohteena se on ollut ainakin minulle sangen oikukas. Joinakin talvina kuhia on saanut roppakaupalla, toisina ei juuri ollenkaan.

Ensimmäinen ja toistaiseksi tämän kauden ainoa käyntini siellä muutama viikko sitten tuotti puhtaan nollan, joten saa nähdä, tuleeko tämäkin talvi tarjoamaan pelkkää niukkuutta.

Jokusia kuhaoletettuja luotaimessa kuitenkin näkyi, joten ottipäivän osuessa kohdalle saalista lienee luvassa.

Tässä arvauskilpailussa kysymme, paljonko on pituutta suurimmalla saamallamme kuhalla? Pituus ilmoitetaan tasasentteinä.

Kalastukseen käytämme sään vähänkin salliessa aikaa vähintään viisi tuntia, ja kaikuluotain avustaa kalojen hakemisessa.

Kaikuluotain on hyvä apulaite kuhan narraamisessa.

Nolla vai jopa puoli metriä?

Jos, ja vahvasti uskomme että kun, kuha sitten hyväksyy pilkkimme, mikä mahtaa olla tulokkaan todennäköisin pituus?

Alamittainen on luultavin vaihtoehto, valitettavasti. Kokoluokkaa 25-40 senttiä oli viime syksyn jigisaaliissa runsaasti, eivätkä kalat ole kylmässä vedessä juuri kasvaneetkaan.

Toisaalta suurimmat jigikuhat hätyyttelivät 50 sentin rajaa ja menivät hitusen ylikin, joten onnettaren suurella myötävaikutuksella voi oikea kisavastaus olla puolen metrin tietämissä.

Mutta valitettavasti sitä nollaakaan ei voi spekulaatioista pois jättää.

KUF, Kumma ja kaksi Räsästä arvotaan kaikkien vastaajien kesken.

Kaksi palkintoa

Palkintopöydälle on jälleen katettu parasta arvaajaa varten viehetusina, jossa on pieniä herkkupaloja muun muassa Rapalalta, Frenzyltä, Jaxonilta, Turus-Ukolta, Purelurelta, JKF:ltä, Topilta ja Salmolta.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia tulee useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Kaikkien kesken arvottavaksi varaamme neljän vieheen setin maailman pohjoisimmalta viehetehtaalta Kuusamon Uistimelta, jonka tuotteet ovat kaikille tuttuja kalojen kauhistuksia.

Arvauksia otamme vastaan torstain 26.1. loppusekunneille saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella udellaan yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.

Vesijärven pisin kuha (tammikuu 2023)?

  • Vesijärvellä kykkivät Jari ja Heikki ja kalojen pituudet ilmoitetaan tasasentteinä eli millejä ei lasketa!

Lue myös