Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailua on visailtu Erän nettisivuilla nyt jo reilun kuuden vuoden ajan.

Joka toinen viikko olemme julistaneet kalastusaiheisen tehtävän, jossa arvattavana on ollut minun ja kalakaverieni saaliita maailman kalavesiltä.

Useimmiten arvauskohteena on ollut suurimman kalan paino tai pituus, mutta välillä myös esimerkiksi saatujen kalalajien tai kalayksilöiden lukumäärä, ensimmäisen kalan saamiseen kuluva aika tai vaikkapa kahden vieheen välinen paremmuus.

Sami arvasi parhaiten

Sen tyyppinen kysymyksenasettelu oli myös edellisessä kilpailussamme, missä lukijoita pyydettiin arvaamaan, kuinka monta kalaa enemmän tai vähemmän pyydystää keinotekoinen kärpästoukka verrattuna aitoon.

Oikeaksi vastaukseksi tuli neljä vähemmän, minkä onnistui arvaamaan nappiin peräti 40 lukijaa.

Yksi heistä oli kotkalainen Sami Ahvenainen, jolle oikea vastaus oli jo järjestyksessään kolmas. Tämä tarkoitti samalla, että kilpailumme pääpalkinto eli 50 vieheen setti lähti Kotkan suuntaan.

Muut kaksi onnistunutta arvausta Sami teki lokakuussa Rhodoksen pisimmästä kalasta (16 cm liskokala) ja marraskuussa Vuoksen suurimmasta lohikalasta (3,2 kg taimen).

Kaikkiaan pääpalkinnon voittajan löytymiseen meni tällä erää likipitäen puoli vuotta.

Vieheet tulevat muovirasiaan pakattuna.

Kolmella oikein voittaa

Kun siis edellinen palkinto löysi ottajansa, on tullut aika julistaa uusi.

Isoon vieherasiaan on sijoitettu jälleen 50 viehettä sisältäen muun muassa Rapalaa, Kuusamoa, Nils Masteria, Stormia, Blue Foxia, Abua, Usamia, Salmoa, Daiwaa, Jesseä, Vilseä, Väkää, Säkää, Spintubea, Aavetta, Jigwobbleria, Laxmania, Karpea, Taigaa ja monenlaista muuta mukavaa.

Näiden lisäksi palkintopottiin pakataan viisi isoa haukiviehettä (Stormilta, Kuusamolta ja Watayalta), jotka eivät kunnolla kyseiseen rasiaan mahdu. Kaikkiaan voittaja saa siis varsin arvokkaan viehepalkinnon.

Kilpailu jatkuu samaan tapaan kuin ennenkin. Vanhat tulokset nollataan ja kaikki aloittavat niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

Nopeimmin kolme oikeaa vastausta koonnut voittaa potin, ellei samanaikaisesti ilmene muitakin kolme oikein -tuloksia, jolloin palkinto arvotaan niiden kesken.

Ensimmäinen uuden pääpalkinnon alainen osakilpailu julistetaan ensi viikonloppuna. Kisajulistukset kannattaa aina lukea tarkasti, sillä siinä pyrin ennakoimaan tulevaa saalista, ja varsin usein ovat ennakkoveikkaukseni myös toteutuneet.

Joten ei muuta kun tiukkoja siimoja ja eteviä arvauksia!

Perinteistä 50 vieheen kautta on täydennetty viidellä kookkaalla haukivieheellä.