Kreikalle kuuluva saari Rodos Välimeren syleilyssä on yksi suomalaisittain tunnetuimmista ja suosituimmista matkailukohteista. Perille pääsee suoralla lennolla jopa Tampere-Pirkkalan lentokentältä.

Itse en ole siellä koskaan ennen käynyt, mutta kun piti miettiä sopiva matkakohde 40-vuotisen avioliittotaipaleemme kunniaksi, Rodos valikoitui juurikin tamperelaisittain helpon saavutettavuutensa vuoksi.

Kyseessä ei siis ole kalareissu, mutta kun arvauskilpailu osui aikataulullisesti kohdalle, ajattelin viettää yhtenä päivänä jokusen tunnin myös vapa kädessä.

Rantakalastajan saaliit eteläisissä turistikohteissa eivät useinkaan kovin kummoisia ole, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Sinttejä vai nollatulos?

Yleinen käsitys Välimerestä kalapaikkana on, että ”tyhjiin kalastettu”.

Varmasti saalistakin löytyy, jos on valmis astumaan sikäläisten kalastusosaajien veneeseen ja viettämään päivän parhailla ottipaikoilla tarpeeksi ulkona.

Tällä kerralla pysyttelen kuitenkin maan kamaralla ja tyydyn niihin antimiin, mitä mahdollisesti on tavoitettavissa paikallisten satamien ja aallonmurtajien luota.

Niissä ympäristöissä vakituiseen elävät kalat lienevät tuollakin pieniä tai hyvin pieniä, monen lajisia. Toki myös isompia saalistajia saattaa pyörähtää rantojen tuntumassa, mutta ne iskut ovat lyhyitä ja sattuvat yleensä nousuveden aikaan aamun tai illan tunneille.

Parhaat mahdollisuudet saada jotain koukkuunsa tarjoaa syöttionkiminen, mutta minun tarkoituksenani on pitäytyä pelkästään viehekalastuksessa. Ja se jos mikä voi helposti antaa jopa nollatuloksen.

Nokkakalalla on pituutta vaan ei paksuutta.

Maksimoidakseni mahdollisuuteni aion käyttää ohuita siimoja ja oikein pieniä vieheitä, lähinnä erilaisia mikrojigejä.

Ehkä mukaan lähtee rasiallinen muitakin minivieheitä kuten lippoja ja lusikoita.

Tässä arvauskilpailussa kysymme, kuinka pitkä on suurin saamani kala lajista riippumatta? Vastaus annetaan tasasentteinä.

Mahdollisia saalislajeja en ryhdy tässä sen kummemmin spekuloimaan, mutta olisin itse hyvin yllättynyt, jos tulokseksi tulisi puolikin metriä.

Onhan se toki mahdollista, jos esimerkiksi rantojen tuntumassa viihtyvät ja vieheisiin hanakasti iskevät nokkakalat kuuluvat sikäläiseen lajistoon. Niiden kynämäinen vartalo kerryttää senttejä herkästi mutta grammoja huonosti.

Parhaan arvaajan palkinto koostuu jämäköistä ottivieheistä eri kalalajeille.

Pyytäviä palkintoja

Kaikkien kesken arvotaan tämä viehesetti.

Joka tapauksessa kaksi palkintoa jaetaan myös tässä kilpailussa, olipa oikeita vastauksia tai ei.

Parhaimman arvauksen esittänyt saa viehepakkiinsa tusinan ottipeliä, joukossa herkkuja muun muassa Rapalalta, Kuusamolta, Abulta, Josalta ja JK:lta. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, voittaja arvotaan niiden joukosta.

Ja perinteiseen tapaan onni voi potkaista, vaikka arvaus pieleen menisikin. Nimittäin kaikkien kesken arvomme neljän vieheen paketin sisältäen maistiaisia Rapalalta, Kuusamolta ja Blue Foxilta.

Arvauksia otamme vastaan torstain 20.10. loppusekunneille saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeelle kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.