Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu pyörähti viikonvaihteessa Paraisille, Heisalan saareen, jossa siiman päähän tavoiteltiin ahvenia.

Kysymys kuitenkin kuului, kuinka paljon yhteispainoa oli kalastajien eli Jarin ja kalakaverin Jussin suurimmilla ahvenilla. Paino pyöristettiin etukäteen annetun lupauksen mukaan lähimpään 50 grammaan.

Ilman ongelmia ei reissusta selvitty, vaan vaikeusastetta kalastukseen lisäsi kova tuuli. Onneksi käytössä oli saari, josta löytyy aina suojainen puoli.

Kalastus aloitettiin perjantai-iltana rannalta heittäen. Paikan isäntä Janne Virtanen ohjasi kalastajat hyville ottipaikoille ja tapahtumia alkoi tulla heti.

Jussin isoin ahven oli myös miehen ensimmäinen kala Heisalan vesiltä.

Ensimmäisen paremman kokoisen ahvenen sai Jussi, jonka jigaama ahven punnittiin 270-gramman painoiseksi.

– Myös minä osuin kunnon kokoisten kyrmyniskojen syönnökseen ja kala iski kiinni parhaimmillaan joka heitolla. Suurin ahveneni siitä säpinästä painoi 410 grammaa raportoi Tuiskunen.

Lauantaipäivä oli suunnitelman mukaan tarkoitus viettää veneillen eri puolilla aluetta. Reipas lounaistuuli pisti palapelin uusiksi ja pakotti etsimään suojaisempia alueita.

Suunnitelman muutos vaikutti ilmeisesti niin, että vaikka ahvenia löytyi sieltä täältä, ne olivat enimmäkseen pieniä.

– Perjantai-illan noteerauksia ei hätyytellyt kuin muutama reilu 300-grammainen, ja koska nekin olivat kaikki minun saamiani, ei kisatulos muuttunut miksikään.

Päivän kääntyessä iltaan kalastajat palasivat takaisin Heisan lähistölle, ja siinä vaiheessa Jussi halusi jäädä rantakalastajaksi. Jari ja Janne lähtivät veneellä paikoiille, josta ahvenia tuli edellisenä iltana.

Ja jälleen ahvenet söivät vieheitä äkäisesti. Pikkuahventen lisäksi veneessä kävi kääntymässä lukuisia noin 300-grammaisia kaloja, joista suurimman paino pysäytti vaa’an 380 grammaan.

Tuulisen sään vuoksi oli kalastus rajoitettava suojaisemmille alueille.

Heisalan rannalta ei enää lauantaina suurempia kaloja tullut, joten Jussin suurimmaksi kalaksi jäi perjantai-iltana saatu ”vonkale”. Jarinkaan tulos ei illasta enää kohentunut, joten arvauskisasta saatiin tul0s 410 + 270 grammaa eli 680 grammaa.

Koska vastaus luvattiin pyöristää lähimpään 50 grammaan, kisan oikeaksi vastaukseksi tuli tasan 700 grammaa. Mutta tuliko oikeita arvauksia?

Vastauksia Paraisten kilpailuun tuli peräti 241 ja täsmälleen oikeita 700 gramman vastauksia kertyi kahdeksan kappaletta. Oikean vastauksen antaineiden kesken suoritetussa arvonnassa pisimmän korren veti Sonja Suontama Tampereelta.

Kaikkien vastaajien kesken arvotun palkinnon puolestaan saa Timo Viheriäkoski Lempäälästä!

Onnea voittajille ja kaikille arvaukisaan osallistuneille massiiviinen kiitos!

PS. Väliaikatietona voimme kertoa, että kolmea oikeaa vastausta ei ole vielä onnistunut antamaan kukaan. Eikä se yleensä näin nopeasti eli kuuden kierroksen aikana ole aikaisemminkaan selvinnyt. Sen sijaan yhden kerran oikein vastauksen on lomakkeelle vienyt 27 kilpailijaa, joten olemme tällä hetkellä aika hyvässä vauhdissa matkalla maaliin!