Pop-henkiseen instrumentaalisävellykseen on kuvattu myös musiikkivideo, joka julkaistiin Suomen luonnon päivänä 27. elokuuta. Videon on ohjannut Akseli Muraja.

Musiikkivideo on ylistys tänä vuonna 40 vuotta täyttävälle Tiilikkajärven kansallispuistolle, suomalaiselle luonnolle ja elonkirjolle. Videon lopputeksteissä muistutetaan, että elämän monimuotoisuus planeetallamme on neljän miljardin vuoden evoluution tulos.

Videolla näyttelijä-laulaja Liisa Hytin esittämä kulkija löytää hiekkarannalta vanhan kartan, joka ohjaa hänet Tiilikkajärvessä olevalle Täyssinän rauhan rajakivelle. Vuoden 1595 rajapyykkiin on hakattu Ruotsi-Suomen valtakunnan tunnuksena kruunu ja Venäjän symbolina risti.

Tiilikka Anthemin ja musiikkivideon on tuottanut EU:n paikallinen yhteyspiste Europe Direct Kuopio yhteistyössä Metsähallituksen ja Pohjois-Savon liiton kanssa.