Jarin kanssa kalassa -arvauskisa ratkottiin Jarin kalakaverin Vesan mökkivesillä Ruovedellä. Arvauskohteena oli Vesan ja Jarin saamien ensimmäisten kuhien yhteispituus.

Vesille lähdettiin puolen päivän aikoihin ja siinä vaiheessa Vesa toppuutteli, että kuhien syönti oli ollut viime aikoina varovaista. Jotain todennäköisesti tulisi, mutta mitä.

Jos paikalla olisi ollut meteorologi, hän olisi kuvannut järvellä puhaltavaa tuulta kohtalaiseksi, mutta koska tulosuunta oli pohjoinen, tuuli tuntui viileältä.

Jigittelyä varten kaksikko lähti etsimään suojaisempaa aluetta.

Jigittely toimi sen verran hyvin, ettei vetouisteluun tarvinnut turvautua.

Ensimmäinen ankkuripaikka oli kalan tulon suhteen yhtä pätevä kuin pihakaivo eli tuloksena oli vain tyhjää. Toisessa paikassa alkoi jo tapahtua.

– Kalat olivat kohtuullisen kokoisia ahvenia, jotka eivät kuitenkaan arvauskisatulokseen vaikuttaneet. Kuten ei myöskään Vesan saama parin kilon hauki. Kuhat antoivat vielä odottaa itseään.

Neljäs ankkuripaikka oli menossa, kun Jari avasi pelin 44-senttisellä kuhalla. Samasta paikasta mies sai myös alamittaisen yksilön, mutta Vesan avauskuha antoi odottaa itseään.

Toiveita ilmassa toki oli, ainakin hetken verran. Vesan vapa vääntyi seuraavassa paikassa mutkalle oikein kunnolla. Nopeasti kuitenkin selvisi, että siiman toisessa päässä teutaroi hauki.

– Vaati kymmenkunta minuuttia, ennen kuin sain 6,8-kiloiseksi osoittautuneen kalan haavittua.

Vesan 6,8-kiloinen hauki antoi tiukan vastuksen kevyen vavan päässä.

Vesan ensimmäinen kuhatapahtuma tuli vajaa tunti myöhemmin, kun jigin päähän tartui 46-senttinen kuha. Ja se sinetöi myös kalakisan ja oikean vastauksen: 44 + 46 = 90 senttiä.

Kalastusta jatkettiin silti vielä pitkään, vaikka kisa olikin ratkennut. Ja tapahtumiakin tuli.

– Vesa osoittautui päivän haukikunkuksi, kun taas minun vieheeni kelpasivat kuhille. Vesan haukitilasto komistui vielä 4,2- ja 8,6-kiloisilla hauenrötkäleillä, kun minun saldokseni jäi yksi peruspulikka.

Jarin viehe tartutti kuitenkin viisi mitallista kuhaa (56, 50, 48, 46 ja 44 cm) sekä neljä alamittaista. Vesan kuhasaaliiksi jäi 46-senttinen ja yksi alamittainen.

– Huomiota herätti myös, että yhdestäkään ankkuripaikasta emme saaneet kuin korkeintaan kaksi kuhaa.

Vesan 46-senttinen sinetöi arvauskisan vastaukseksi 90 cm.

Oikea vastaus päivän ensimmäisten kuhien yhteismitasta oli siis 90 senttiä, mutta arvasiko sen kukaan? Jos vastauksia tulee 477 kappaletta, kuten nyt, niin väistämättä osumia tulee.

Oikeita vastauksia satojen vastausten joukossa oli kolmetoista kappaletta, joista onnettaren suosikki oli tällä kertaa Jesse Huuhtanen Ruutanasta. Kaikkien vastaajien kesken arvotun palkinnon sen sijaan Teppo Ryytty Iisalmesta.

Onnea voittajille ja kaikille osallistuneilla suorastaan jättimäisen kokoinen kiitos!

Suurhaukia riittää vielä nykyisinkin Ruoveden suunnalla. Tämä monsteri painoi 8,6 kiloa.