Suosittuihin Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailuihin on päässyt osallistumaan Erän verkkosivuilla jo kohta kuuden vuoden ajan.

Joka toinen viikko julistamme arvaustehtävän, jotka pohjautuvat minun ja kalakaverieni kalareissuihin pääosin Suomessa mutta välillä ulkomaillakin.

Arvattavana voi olla reissun suurimman hauen paino, kuhan pituus, ensimmäisen kirjolohen pyyntiin kuluva aika, saatujen kalojen tai kalalajien lukumäärä, tai vaikkapa sitten vieheiden välinen paremmuus.

Pinjalle pääpalkinto

Sellainen teema oli myös edellisessä arvauskilpailussamme, jossa tavoiteltiin metsälammen haukia tyyliin pintavaappu vastaan muut vieheet.

Tasatulos kirvoitti ilonkiljahduksen ainakin Uuraisten Kangashäkissä asuvan Pinja Puronahon huulilta, sillä hänelle arvaus tuotti kolmannen oikean vastauksen ja oikeutti komeaan pääpalkintoon, 50 vieheen lajitelmaan.

Puronahojen perheen arvausonni on ollut kyllä poikkeuksellinen, sillä myös Kaapo Puronaho on pokannut pääpalkinnon taannoin. Lisäksi Kangashäkin suuntaan on lähtenyt useampia osakilpailuvoittopalkintoja vuosien varrella.

Tämän kertainen pääpalkinto ehti olla pöydällä puolisen vuotta. Sinä aikana kahteen oikeaan yltäneitä kilpailijoita oli kaksi ja yhteen päässeitä peräti 51.

Laatikollinen ottivieheitä

On siis tullut aika julistaa uusi pääpalkinto, järjestyksessään jo yhdeksäs. Se koostuu tuttuun tapaan 50 vieheestä, joissa riittää sopivia siimaan sidottavia, oltiinpa sitten jahtaamassa haukia, kuhia, ahvenia, taimenia tai vaikkapa jokeen nousseita merilohia.

Vieheiden merkeistä mainittakoon muun muassa Rapala, Kuusamo, Bete, Salmo, Abu, Bomber, Laxman, Blue Fox, MA, Aave, Mepps, Savage Gear, Noeby, Berkley, Storm, Kopsu, Tasmanian Devil, Wiggler, Luulahden Lukko ja Huopana Fly.

Pääpalkinnon tavoittelu alkaa taas puhtaalta pöydältä tarkoittaen sitä, että aiemmat tulokset nollataan. Seuraava arvauskilpailu julkistetaan ensi viikonloppuna, joten pysykää kanavalla ja käykää arvaamassa.

Kalaisaa kesän jatkoa kaikille!

Pääpalkinnon 50 viehettä täyttävät mukavasti ison vieherasian, joka tulee palkinnon mukana.