Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa vuorossa oli metsälampi, jossa pistettiin puntariin vieheiden pyyntikyky.

Tarkoitus oli testata, kuinka monta haukea enemmän tai vähemmän Jari saa kalastamalla pelkästään pintavaappu Rapala BX Skitter Frogilla verrattuna Heikkiin, joka sai käyttää kaikkia mahdollisia ottivieheitä.

Rapala BX Skitter Frog liukuu näppärästi lumpeenlehtien ylitse.

Suuren taistelun näyttämöksi valikoitu pieni Ahvenlammi -niminen järvi, jonka nimi ei vastaa ihan täydellisesti sisältöä. Järvi on nimittäin ollut kohtuullisen varma haukipaikka.

Täysin luottavaisina kalajastat eivät järvelle kuitenkaan lähteneet, sillä Heikin mukaan haukien syönti metsälammilla oli ollut viime aikoina heikkoa. Isoa saalista ei välttämättä olisi odotettavissa.

Perjantai valkeni viileänä ja tuulisena. Metsätaipaleella kaverina oli vielä  hyttysten armeijakunta, mutta rannalla ne eivät enää jaksaneet ahdistella.

Jari ja Heikki lähtivät kiertämään lampea tyynenpuoleista rantaa pitkin. Kalastajaa oli vastassa lähes joka kohdassa vaihtelevan tiheä ulpukkavyöhyke, jonka alta haukia alettiin ronkkia. Heikillä vieheeksi valikoitui Minnow Spoon. Jari vaihtoehtoja ei ollut, vaan Skitter Frogilla mentiin.

Ensimmäisen tärpin sai Jari ja melko pian lähdön jälkeen. Kohtalaisen kokoinen hauki iskeytyi Frogiin, mutta ei tarttunut kunnolla.

– Seuraavat havainnot olivatkin pelkkiä aaltoja ja pyörteitä pinturin vanavedessä, ei tuntunut iskuhalukkuutta löytyvän.

Mutta ei ollut tehoja Minnow Spoonissakaan. Heikki kyllästyi tyhjän pyytämiseen ruohikkovieheellä ja vaihtoi keltaiseen kalajigiin, johon hauki torppasikin kiinni heti ensimmäisellä heitolla. Vaan ei tullut ylös. Siima sotkeutui ulpukanvarsiin ja kala karkasi.

Ahvenlammin maisemat tuoksuvat hauelle, mutta enimmäkseen vieheet pyysivät tyhjää.

Jari siirtyi saamamiesten puolelle, kun lampi oli kierretty lähelle puoliväliä. Skitter Frog pyyhälsi 1-0 johtoon, kun se tartutti reilun puolikiloisen hauen.

Ensimmäisen kalan jälkeen kalastajat alkoivat piiskata tuulenpuoleista rantaa ja oletuksena oli, että otti parantuisi. Vaan ei parantunut. Nihkeää oli.

– Heikki kuitenkin onnistui narraamaan avaushaukensa keltaisella jigillään, joten 1-1.

Toisen eli viimeisen puolikkaan aikana Jarin saaliiksi tuli yksi tärppi ja ”kaksi komeaa ohilyöntiä”.

– Kummassakin hauki loikkasi korkealle ilmaan eikä suostunut enää iskuaan uusimaan.

Mutta ei kaunistunut saalistilasto Heikilläkään sen kummemmin, joten kolmetuntisen lampikierroksen jälkeen peli oli tasan 1-1 ja oikea vastaus arvauskilpailun kysymykseen oli siis nolla (0).

Onnistuiko kukaan vastaajista arvaamaan oikein? Hyvinkin. Vastauksia kilpailuun tuli tasan 214 kappaletta ja joukossa oli neljä oikeaa eli tasapelivastausta.

Etäarvonnassa oikeiden vastausten kesken onni potkaisi tamperelaista Kimmo Jääskeläistä, jolle lähtee kahdentoista vieheen paketti. Myös kaikkien vastaajien kesken arvottu viehepalkinto lähtee Tampereelle. Palkinnon saa Jani Saunamäki.

Metsälampikisassa ratkesi myös pääpotin voittaja eli kolmella oikealla arvauksella 50 vieheen paketin voittaa tällä kertaa Pinja Puronaho Kangashäkistä.

Onnea kaikille voittajille ja Pinjalle erityisen suuret onnittelut!