Monille aasialaisen ruoan ystäville höyrysämpylä eli bao bun on tuttu tuote. Pehmeäksi höyrystetyn vaalean rullaleivän voi täyttää melkein millä vain.

Hyvin kiinnostavaksi tuotteen tekee, että täyte voi olla yhtä hyvin suolainen kuin makea. Se avaa käytölle paljon lisää ovia.

Porukalla napostellessa kukin syöjä voi rakentaa sämpylän täytteet oman maun mukaan ja kun pääruokaa on tullut popsittua tarpeeksi, voi sujuvasti siirtyä jälkiruokaan.

Bao-sämpylöitä on nykyään saatavissa ruokakaupasta, kun Vaasan Oy toi Bao Bun -paketin markkinoille.  Niinpä kokeilimme, miten nämä täytetyt höyryleipäset sopivat päiväretkelle, piknikille tai kesämökin terassille.

Avainasia on höyrystäminen. Neljän sämpylän paketissa opastetaan, että sämpylät valmistuvat käyttökuntoon 1–2 minuutissa joko mikrossa tai höyrystämällä. Mutta miten höyrystetään sämpylöitä metsässä?

Retkinikkari Joppe Rannan juttu höyrysämpylöistä on Erän numerossa 7/2022 (juttu avautuu tilaajatunnuksella)