Kesä on jo ehtinyt pitkälle, enkä ole käynyt metsälampikalassa kertaakaan. Harvinainen kesäkauden alkupuoli siis.

Tai no, lieneehän se taannoinen Rausjärven vierailu sellaiseksi laskettavissa. Eikä turha käynti ollutkaan!

Metsälampien huono puoli ovat hyttyset ja paarmat. Tiheydet toki vaihtelevat kohteesta riippuen, mutta hyttysmyrkky kuuluu kyllä repun vakiovarustukseen.

Ja jos sään suhteen saa toiveita esittää, niin mieluiten viileähkö ja tuulinen, ilman sadetta.

Heinäkuun puolivälissä eli viikonlopulla 15.-17.7. kesän pahin itikkasesonki lienee jo takana, kun suunnistamme kalakaverini Heikin kanssa jollekin pirkanmaalaiselle metsälammelle/järvelle kalakamppeinemme.

Pyyntimme kohteena on toinen metsälampien peruspredaattoreista eli hauki. Järven valitsemme sillä perusteella, että hauen saamisen pitäisi olla niin varmaa kuin se näissä hommissa ikinä olla voi.

Haukijahti voi tapahtua vaikkapa tämän näköisessä ympäristössä.

Pintavaappu vastaan muut

Tällä kerralla vertailemme pintavaapun tehoa suhteessa tavanomaisiin haukivieheisiin.

Rapalalta tuli tälle kaudelle uutuus nimeltä BX Skitter Frog. Runkopituudeltaan 5,5-senttinen sammakkoa imitoiva balsapulikka on varustettu perässä heiluvalla kaksihaarakoukulla, jonka tyvellä on kimppu kumihapsuja.

Viehe kulkee pinnalla nykäyksistä vettä roiskuttaen ja myös mikrosukelluksia tehden, liukuu melko sujuvasti yli lumpeiden ja muiden vesikasvien eikä siis pane pahakseen, vaikka rehuja olisi kalapaikalla hyvinkin runsaasti. Kelpo ruohikkoviehe siis.

Kuten tiedetään, pintavaaput houkuttavat haukia toisinaan hyvinkin tehokkaasti, mutta huonona puolena tahtoo olla, että monet iskuista läiskähtävät ohitse tai eivät muuten vain tartu kiinni. Toki sama tarttumattomuus vaivaa usein myös pinnan alla kulkevia ruohosuojavieheitä.

Tässä arvauskilpailussa minä kalastan Skitter Frogilla koko reissumme ajan, kun taas Heikki käyttää omia luottovieheitään kuten Minnow Spoonia.

Kysymme, kuinka monta haukea enemmän tai vähemmän Heikki saa verrattuna minuun. Jos arvaat, että Heikki saa neljä haukea enemmän, vastaa 4E. Jos taas ajattelet Heikin saaliin neljä haukea vähäisemmäksi, vastaa 4V. Tasatulosta veikataan nollalla (0).

Kalastuksemme tapahtuu ruohikkoisessa ympäristössä rannalta heittäen ja kestää ainakin kolme tuntia.

Tällä viehesatsilla hemmotellaan parhaan arvauksen esittäjää.

Palkintopöydän antimet

Kaikkien kesken arvotaan viehetaidetta suoraan Hissulta & Tommilta.

Parhaimmalle arvaajalle lähtee palkintona tuiki herkullinen viehetusina, jossa esiintyy ottipelejä muun muassa Rapalalta, Kuusamolta, Nils Masterilta, Jaxonilta, Halcolta sekä muutamilta kotimaisilta pienvalmistajilta.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Toinen palkinto arvotaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken. Se sisältää kaksi Kuusamon Uistimen viehesettiä nimeltään Hauen Huijaajat ja Jalokalan Jallittajat.

Näiden vieheiden väreistä vastaavat näyttelijä-kalastajat Kari Hietalahti ja Tommi Korpela, vieheet itsessään ovat tuttuja kuusamolaisia Räsäsiä ja KUF-lippoja.

Arvauksia otamme vastaan torstain 14.7. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Vastauslomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten!

Haukea pintavaapulla

  • Jari kalastaa Skitter Frog -pintavaapulla ja Heikki muilla vieheillä. Esim. jos arvaat, että Heikki saa neljä haukea enemmän, merkitse 4E tai neljä vähemmän 4V, tasatulos on nolla (0)