Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun kohteena oli miehemme kesäkotijärvi eli Kangasalan Vesijärvi, josta oli tarkoitus saada kuhaa. Itse asiassa mahdollisimman iso kuha senteissä mitattuna.

Lähtökohdat kamppailuun olivat Jarin mukaan vähemmän suotuisat.

– Olin käynyt mökkijärveni kuhia jahtaamassa tämän hellejakson aikana useamman kerran, ja tunnelmaksi jäi, että kalojen koko on entisestään pienentynyt.

Vuosi aiemmin pääroolissa olivat ”lähes” mitalliset kuhat, mutta tänä vuonna mittaraja on tuntunut Vesijärvellä kaukaiselta unelmalta.

– Yhtä 48-senttistä lukuun ottamatta saamani kuhat olivat järjestään kokoluokkaa 25-35 senttiä. Niitä olin käyttänyt veneessä useita kymmeniä.

Ei ihme, että miehemme kärsi pienoisesta motivaation puutteesta lykätessään soutuvenettä vesille varhain perjantaiaamuna tuulen puhallellessa heikosti kaakosta.

– Koska sääennuste lupasi sen voimistumista päivän mittaan, ajattelin hoitaa homman pois alta hyvän sään aikaan.

Aamulla lämpötila oli vielä siedettävä, eikä niin raastava kuin mitä se päivällä tulisi olemaan.

Kohti kuhapaikkoja.

Ja niin lähdettiin vesille. Jari hurautti sähkömoottorilla ns. pelipaikoille, nosti koneen ylös ja alkoi soutaa. Vetoon lähti kaksi vaappua ja veneen keula suuntautui kohti Mutikonsalmea.

– Ennen kuin olin salmen saavuttanut, oli veneessä käynyt jo kaksi ahventa ja ensimmäinen kuha, jonka mittasin 35-senttiseksi. Toisen samanmoisen karkuutin veneen vierellä.

Havisevanlahden puolella seurasi pitempi hiljainen jakso, kunnes vieheessä sätkytteli päivän toinen kuha.

– Tätä ei tarvinnut edes mitata, pituutta tuskin 30 senttiä. Ja kohta taas muutama pienehkö ahven.

Olisi ilo kertoa, että useamman vaisun tunnin jälkeen alkoi tapahtua, mutta ei. Homma eteni samoissa merkeissä noin viiden tunnin ajan ja siinä vaiheessa tuuli alkoi olla sen verran voimakas, että soutaminen ei enää tuntunut mukavalta.

– Tuossa ajassa käytin veneessä kuusi kuhaa, joista suurimmaksi jäi se ensimmäinen 35-senttinen ja toiseksi suurimmaksi sentin lyhyempi. Ahvenia kertyi kyytiin sen verran, että kalaruokaa pääsee kyllä nauttimaan.

Perinteinen vesijärveläinen kalastuspäivä siis, mutta silti miehemme jäi aprikoimaan yhtä asiaa. – Minne se viime kesän vahva ”lähes mitallinen” vuosiluokka on kadonnut.

Päivän suurin oli siis 35-senttinen kuha, mutta arvasiko sen kukaan? Totta kai! 246 vastauksen joukossa lähellä oikeita vastausta olevia arvauksia oli paljon, mutta vain yksi osui täsmälleen oikeaan. Pääpalkinto lähtee Espooseen, jossa postipaketin saa Alex Buchanan.

Kaikkien vastaajien kesken arvotun palkinnon saa tällä kertaa Jussi Marttinen Torniosta.

Onnea voittajille ja kaikille arvauskisaan osallistuneille lämmin kiitos osallistumisesta!

Kovin olivat surkean kokoisia kiilusilmät tällä(kin) kerralla.