Kuusamo App:iksi nimetty sovellus yhdistää Kuusamon Uistimen metalliosaamisen suomalaisen sovelluskehittäjän 3D Groupin kokemukseen yhteisöllisistä kuvankäsittelyohjelmistoista.

Kuusamo App tukee yhteisöllistä kuvankäsittelyohjelmaa Sumo Paintia, jonka avulla voi luoda, muokata ja tallentaa kuvia joko omalle koneelleen tai verkkoon.

Ohjelma tarjoaa työkalut kuvankäsittelyyn suoraan internet-selaimessa.

Kuf-lippaan on lisätty 13-vuotiaan pojan piirtämä omakuva.

Jos Photoshop -tyyppiset työkalut eivät ole tuttuja, Sumo Paint saattaa tuottaa tuskia. Ohjelma vaikuttaa ensisilmäyksellä niin monipuoliselta työkalulta, että noviisi on ehkä sen kanssa pulassa. Kieli kannattaa ainakin vaihtaa suomeen ja yrittää uudelleen.

Onneksi alustalla toimii Sumo Paintin parina sovellus (Kuusamo App), jolla vähän tumpelompikin onnistuu taiteilemaan itselleen uistimen pienellä pähkäilyllä. Tietokonetaitoja tarvitaan toisaalta kummassakin ja ymmärrystä, miten työkalut ehkä toimivat.

Studion kyljessä olevan viehegallerian perusteella kuvankäsittelyn mestareita Suomessa riittää.

Kuusamo App:in kautta käyttäjät voivatkin sekä lisätä omia kuvatiedostojaan uistimiin että suunnitella kokonaan uusia, mielikuvituksellisia kuvioita ja väriyhdistelmiä vieheisiin.

Kuusamon Uistimen mukaanyksilölliset vieheet on tarkoitettu ennen kaikkea laatutietoisille kuluttajille, jotka haluavat luoda omia, juuri tiettyihin kalastusolosuhteisiin suunniteltuja värejä.

Omilla väreillä tai kuvilla suunnitellut uistimet eivät ole ihan halpoja, sillä tuotteet maksavat noin 30 euroa kappale.

Toisaalta, eipähän tule kalastuspaikoilla vastaan ainakaan samanlaisia vehkeitä. Erityisen hyvin yksilöllinen uistin toimii merkkipäivä- tai liikelahjana.

Kuusamo App studiossa suunnittelun pohjaksi on tarjolla yhdeksän erilaista viehettä eli Hauki, Helmi-Räsänen kahdessa koossa, Kuf-lippa, Lätkät 70/14 ja 70/25 sekä Professorit 2 ja 3.

Kuusamon Hauki heiluttaa kylkiään rennosti, mutta kulkeeko viehe vielä rennommin, kun siihen lisää vähän botnea, kuten me basistit tukevaa pohjasoundia kuvailemme.

PS. Kuusamon Uistimen Kuf-lipat tulivat postissa reilussa viikossa. Täytyy kyllä sanoa, että ihan hyvältä näyttävät! Näitä ei ole nyt maailmassa kuin kaksi kappaletta.

Lopputulos rasiassa näyttää tältä!

Lue myös