Jarin kanssa kalassa arvauskilpailu siirtyi ennen viikonvaihdetta Ahvenanmaalle Kasvikeniin, jossa tavoitteena olivat paikkakunnan ahvenet, mieluummin vähän isommat.

Ilmassa leijui luonnollisesti ennen kisaviikonloppua esitetty kysymys eli kuinka paljon tulisi painamaan kolmehenkisen venekunnan suurin ahven.

Viikonlopun sää oli kalastajille suotuisa. Aurinko paistoi ja tuuli oli maltillinen, joka ei tietysti aiheuttanut kalastukselle minkäänlaisia ongelmia suojaisella kalastusalueella.

Sää suosi Kasvikenin reissuamme.

Aiemmilla kerroilla vierailut Kasvikenissa olivat olleet joukkueelle suotuisia, joten samanlaista ahveniloittelua odotettiin nytkin. Mutta kuinkas sitten kävikään…no, sama ilo tuntui vain jatkuvan.

– Jo ensimmäiset heitot satamalaiturilta antoivat useampia ahvenia kokoluokassa 50-200 grammaa, Tuiskunen raportoi kotimatkalta.

Venekunta suuntasi ensimmäiseksi alueelle, josta aiempien reissujen isomukset olivat nousseet. Ahvenet löytyivät tälläkin kertaa helposti ja vavat taipuivat. Kokoluokka oli ”hyvää ruoka- vaan ei kehukokoa”.

– Kalat olivat lähes pelkästään koiraspuolisia ja mitä ilmeisimmin kututouhuissa, sillä maiti suihkusi.

Mutta kerran joukko pääsi hieman vauraammankin kalan makuun. Eeron jigi kelpasi yhdessä vaiheessa pullealle naarasahvenelle, joka painoi puntarin mukaan tasan puoli kiloa.

– Sitä suurempaa emme enää ensimmäisenä päivänä saaneet, vaikka veneessä ahvenia vieraili kolmenumeroinen määrä.

Matalat ruovikkoreunaiset lahdet olivat ahventen suosiossa.

Toisena kalastuspäivänä ryhmä veneili Kasvikenin perukkaan, eikä turhaan.

– Koirasahventen jigihimo oli vertaansa vailla, eikä tärpittömistä heitoista tarvinnut juuri kärsiä.

Isommat pysyivät silti kauempana kalastajien tarjoamista houkutuksista. Puntarilla kävi muutamia ahvenia, joiden paino ylitti 400 grammaa, mutta edellisen päivän 500-grammainen piti sitkeästi pintansa.

Ja kun Eeron ahven piti kärkipaikan loppuun saakka, oikea vastaus kisakysymykseen oli 500 grammaa. Mutta arvattiinko se? Kylläpä vain. 267 vastauksen joukossa oikeita vastauksia oli kuusi kappaletta ja arvonnassa heistä pisimmän korren veti Veikko-Jussi Nironen Tampereelta.

Ja jotta Tampereen voitto olisi täydellinen, myös arvontapalkinto meni Tampereelle Veera Kaislalle.

Onnea voittajille ja kaikille osallistuneille iso kiitos!