Keväinen kalareissu Ahvenanmaalle on kuulunut ohjelmaani jo useamman vuoden ajan. Mikäpä sen hienompi kohde ottaa vastaan kukkaan puhkeava luonto, lempeät merituulet ja muuttolintujen parvet konsertoimassa kauniin saaristomaiseman kulisseissa.

Tai no, voihan todellisuus osoittautua ihan muuksikin kuin utuisissa mielikuvissa, mikäli kunnon takatalvinen myrsky sateineen sattuu kohdalle.

Sään näkee sitten viikonloppuna 20.-22.5., kun olemme paikanpäällä Ahvenanmaan Kasvikenissä.

Viime keväänä ei tuulista ollut haittaa. Bomans Stugor –mökkikylän veneet odottavat lähtövalmiina.

Haussa iso ahven

Kasviken on meille tuttu kohde jo muutamalta aiemmalta käynniltä. Pitkä, kapea, enimmäkseen matala ja suojainen lahti Ahvenanmaan pohjoisreunalla tarjoaa erinomaiset kutupaikat ahvenille, hauille ja monenlaisille särkikaloille, joten kalattomuudesta ei reissulla tarvinne kärsiä.

Päinvastoin aiemmilla käynneillä olemme saaneet erityisesti ahvenia, voisi jopa sanoa tolkuttomasti. Ahven kymmenellä perättäisellä heitolla jopa tukikohtamme Bomans Stugorin venelaiturilta on ollut arkitodellisuutta täällä.

Myös isoihin, kilon ylittäviin kyrmyniskoihin on mahdollisuuksia, mutta meillä suurimmat ovat toistaiseksi jääneet reiluun puoleen kiloon.

Sitä isoa lähdetään kuitenkin aina tavoittelemaan, joten arvauskilpailumme kysymys kuuluu: Paljonko painaa kolmehenkisen venekuntamme saama suurin ahven? Paino pyöristetään lähimpään 50 grammaan.

Pyyntivälineinä käytämme erityisesti jigejä, mutta myös muuta passelia kalustoa pienistä vaapuista lippoihin ja lehtivieheisiin kulkee kyydissä.

Kevätkalastuksessa iso rooli lankeaa luonnollisesti kalapäivien säälle. Käytössämme ei niitä ole kuin puolentoista päivän verran, joten huonolla tuurilla eli tuulilla hommasta voi tulla hyvinkin haastavaa. Mökkikylän veneet kun eivät mitään avomeriluokan aluksia ole.

Nollareissu ei liene kuitenkaan mahdollinen, sen verran runsaslukuinen kala ahven on noissa maisemissa.

Oikealla arvauksella voi voittaa tällaisen viehesetin.

Palkintoja kahdelle

Hissun ja Tommin ideoimat Kuusamon lusikkapaketit lähtevät onnettaren suosikille.

Parasta arvaajaa odottaa jälleen viehepalkinto, joka koostuu tusinasta ottipelistä sisältäen muun muassa Rapalaa, Tiuraa, Autiota, Abua, Stormia ja Ahanetta. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Arvontapalkintoon pakkaamme Kuusamon Uistimen uudet lusikkasetit, joiden sisältöön ovat vahvasti vaikuttaneet näyttelijä-kalastajat Kari Hietalahti ja Tommi Korpela. Tämä viehesatsi arvotaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken.

Arvauksia otamme vastaan torstain 19.5. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.