Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu rantautui viikonvaihteen tuntumassa Siuronkoskelle, jossa tarkoituksena oli arvata miehemme kirjolohisaaliin paino 50 gramman tarkkuudella.

Koskikalastuskauden avajaiset Siurolla pidettiin torstaina 7. huhtikuuta, jolloin koskeen päästettiin 300 kiloa kirjolohia. Kalat eivät operaatiota säikähtäneet, vaan olivat niin sanotusti otillaan.

Kymmenet kalastajat ehtivät avajaisjuhlaan mukaan ja niinpä verotuskin oli ankaraa. Ja tarkoitamme tällä tietysti vain kalojen verotusta.

Koska odotettavissa oli, että saalismahdollisuudet heikkenisivät sitä mukaa mitä pidemmälle aika kuluisi istutuksesta, Jari päätti osallistua karkeloihin jo perjantaina aamulla.

– Siitä huolimatta, että sää oli hyvin synkkä ja vesisateinen. Toisaalta sään ansiota lienee ollut, ettei koskella ollut merkkiäkään ruuhkasta.

Ensimmäiseksi asentopaikaksi Jari valitsi maantiesillan, josta pääsee ronkkimaan niin kutsuttua Erkin monttua. Silta on tunnettu ottipaikka vailla vertaa erityisesti kylmän veden ja voimakkaan juoksutuksen aikana.

Siiman päähän mies viritti luottopelin eli valkoisen MA Leechin. Eikä kauan tarvinnutkaan odotella, että tapahtumia alkoi tulla.

– Olisiko ollut noin  viides heitto, kun siiman kulku pysähtyi kertoen kalan napanneen. Pääsin haavitsemaan 1,09-kiloisen kirjolohen.

Viitisen heittoa myöhemmin sama toistui. Mutta sillä erotuksella, että kala oli 1,66-kiloinen. Päivä oli ns. pulkassa noin kymmenen heiton jälkeen.

– Saaliskiintiö täyttyi ja kalastus piti lopettaa. Ei siis ollut pitkä visiitti tällä kerralla.

Vain yksi oikea vastaus

Ja kun kalojen painot laskettiin yhteen, arvauskisan oikeaksi vastaukseksi saatiin 2,75 kiloa eli 2750 grammaa. Osuivatko vastaukset yhteen lopputuloksen kanssa?

Kisa osoittautui tällä kertaa  hieman hankalammaksi, sillä 259 vastauksen joukossa oikeita oli tasan yksi kappale. Sen antoi Esa Tamminen Porista.

Kaikkien vastaajien kesken arvottavan viehepalkinnon sen sijaan saa tällä kertaa Eeva Leponiemi Valkealasta.

Onnea voittajille ja kaikille mukana olleille iso kiitos!

Siuron sää ei kalastajia hemmotellut, mutta kalojen ottihaluja ei sade haitannut.