Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa näyttämönä oli jälleen Kulovesi, mutta kilpailu tehtiin hieman normaalista poikkeavalla pohjalla. Tehtävänä oli arvata reissun suurimman ahvenen ja kuhan yhteispaino.

Kalastajamme eli Jari & Heikki rantautuivat Kuloveden rantamille jo ennen aamukahdeksaa, sillä tavoitteena oli päästä kokemaan mahdollinen aamusyönti.

– Optimistisuuteen oli perusteita, sillä pitkään jatkunut auringonpaisteinen korkeapaine oli muuttunut sadetta tihuttavaksi matalapaineeksi. Usein sään muutokset laukaisevat kalojen syönnin, joka oli ollut viime aikoina monilla vesillä melko kateissa.

Alku tuntui lupaavalta. Heikki nappasi ensimmäisestä avannostaan 280-grammaisen ahvenen melkein heti. Kohtuullisen kokoinen ahven muutti myös suunnitelmia. Kalastajat päättivät keskittyä saman tien kaksikon hankalmapaan osapuoleen eli mittakuhan pyyntiin.

Kuhapilkinnän yhteydessä voisi tietysti tulla lisää ahvenia.

Kaunis auringonpaiste oli vaihtunut pilviseen ja sateiseen säähän, mutta kaloja ei muutos tuntunut piristäneen.

Kalaa tulee…tai ei tule

Ja niitähän alkoi tulla! Tai itse asiassa…ei. Kuhat olivat täysin kateissa.

Kuhia ei näkynyt edes luotaimessa saati sitten, että ne olisivat purreet pilkkiä. Miehemme kampasivat läpi monta niin sanottua varmaa paikkaa, joista aiemmilla reissuilla oli tullut ainakin niitä pieni kuhia. Mutta nyt ei tullut edes niitä.

Heikkiä sen sijaan lykästi yhdessä paikassa, sillä pilkkiin tarrasi komea 400-grammainen ahven. Kuhia ei paikassa kuitenkaan näkynyt.

Viisituntisen istunnon loppupuolella vesisade taukosi ja sää muuttui pilkkijän kannalta ihan miellyttäväksi. Kalojen ruokahalua se ei muuttanut.

Jarille tapahtumia tuli, kun hän vaihtoi jigipilkkiin tulitiikerin värisen pyrstön. Kuoreen värinen ei ollut purrut kaloihin vielä kertaakaan. Tulitiikeri houkutteli heti kaloja. Ainakin yhden tärpin ja yhden karkuutuksen verran.

Jälkimmäinen saattoi olla se kateissa ollut kala.

– Karannut oli mitä todennäköisimmin alamittainen kuha, jota ei olisi kuitenkaan puntariin hyväksytty, sillä lupasimme punnita vain mitalliset.

Koska päivän järeimmät tapahtumat jäivät edellä mainittuihin, saaliillisesti ”umpisurkean reissun” oikea vastaus oli 400 grammaa. Ahvenen painon verran.

Arvattiinko hieman vaisu lopputulos kertaakaan oikein! No, toki, toki. 189 vastauksen joukossa kolme oikeaa vastausta oli peräti kolme kertaa, joten jouduimme arpomaan kisan ykköpalkinnon. Se lähtee Ylitorniolle Rauno Savikujalle.

Kaikkien vastaajien kesken arvotun viehepalkinnon voittaa puolestaan Saila Kaunonen Lahdesta.

Onnea voittajille ja kaikilla kisaan osallistuneille iso kiitos! Seuraava kilpailu tulee Jarin mukaan olemaan Kuloveden kisaa helpompi…