Maaliskuu mallia 2022 on tarjonnut pilkkikansalle aurinkoisia ja lämpimiä päiviä enemmän kuin riittävästi.

Pilkillä on kelvannut istuksia, vaikkei pitkäkestoinen kirkas korkeapaine välttämättä paras mahdollinen kalakeli olekaan.

Jos näillä säillä haluaisi maksimoida saaliinsaamisen todennäköisyyden, kannattaisi jäälle hankkiutua jo ennen auringon nousua, sillä varsinkin kuha ja isompi ahven ovat silloin aktiivisimmillaan.

Mutta jos pilkkimisen ottaa enempi rentoutumisen kannalta, ei turhaan hötkyilyyn ole aihetta.

Suurin kuha ja ahven

Minä olen tehnyt useimmat viime viikkojen pilkki-iskuistani Sastamalan Kulovedelle, kuten arvauskilpailujemme seuraajat ovat varmasti huomanneet. Siellä tavoitteena ovat kuha ja ahven.

Kevään antoisimmalla reissulla nousi mukavan kokoisia ahvenia niin paljon, että pyynti piti lopettaa kesken. Kuhiakin kävi silloin jäällä kaksinumeroinen määrä, jos alamittaiset mukaan lasketaan.

Sitten taas toisessa päässä ovat käynnit, kun kotiin viemisiksi ei ole irronnut juuri mitään.

Kulovedelle vie tiemme kalakaverini Heikin kanssa myös jonain päivänä viikonlopulla 25.-27.3. Nyt arvuuttelemme, paljonko painavat yhteensä suurin saamamme kuha ja ahven.

Kuhasta hyväksymme punnitukseen vain mitan täyttävät yksilöt. Saaliin paino annetaan 50 gramman tarkkuudella.

Onnella voi saaliiksi saada komeitakin kuhia.

Spekuloidaanpa

Kuloveden kuhat ovat olleet tänä talvena ainakin meidän pilkkimällämme alueella varsin pieniä, pääasiassa alamittaisia.

Suurimmalla tänä talvena saamallani kuhalla oli painoa noin kilo, mutta muuten mitalliset ovat olleet juuri ja juuri 42 sentin alarajan ylittäviä. Painoa sellaisilla lienee noin 500-700 grammaa.

Viime aikojen kokemusten valossa on siis varsin mahdollista, ettemme saa mitan täyttävää eli puntariin ripustettavaa kuhaa ollenkaan. Silloin kisavastaus tulee suurimmasta ahvenesta.

Myös ahven osaa olla vaikea narrattava, jos oikein inhottavalle tuulelle sattuu. Toisaalta aktivoituessaan kunnon purulle eivät puolikiloisetkaan ole Kulovedellä harvinaisia. Niitä olemme tänäkin talvena saaneet useampia.

Joten siis kilpailun oikea vastaus tullee todennäköisimmin löytymään haarukasta 50-1500 grammaa. Nollan mahdollisuuden on ahti toivottavasti sulkenut pois.

Kalastukseen tulemme käyttämään aikaa vähintään viisi tuntia.

Paras arvaaja täydentää viehepakkiaan tällaisella arsenaalilla.

Ottavia palkintoja

Arvontaonnettaren suosikki saa nämä setit.

Palkintopöydällä lepää jälleen tusinasta vieheestä koostuva setti parhaalle arvaajalle.

Setti sisältää muun muassa Rapalaa, Kuusamoa, Berkleytä, Topia, Autiota, Tumea, Norolania ja Patriotia. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan näiden vastaajien kesken.

Kaikkien kesken arvotaan Kuusamon Uistimen lahjoittamat uutuus-viehesetit, joiden ideoinnista vastaavat tunnetut näyttelijät Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela.

”Hauen Huijaajat” sisältää kaksi Räsästä, ”Raskaat Jekuttajat” puolestaan kaksi Taimen-lippaa. Värit ovat kaverusten ideoimia ja koukut vastuullisuusaatteen mukaisesti väkäsettömiä.

Arvauksia otamme vastaan torstain 24.3. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.

Kuloveden ahvenen ja kuhan yhteispaino?

  • Vastaukseksi kelpaa reissun suurimman ahvenen ja kuhan yhteispaino 50 gramman tarkkuudella (esim. 1,050 kg tai 1050 grammaa).