Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa tutkittiin tällä kertaa vieheiden tehokkuutta tai paremmuutta kuhan kalastuksessa. Vastakkain olivat uutuus Jasu Pelti ja vanha tuttu MA Jiggeri.

Kisan tapahtumapaikaksi Jari ja Heikki valitsivat Kuloveden, joka on ollut suhteellisen varma paikka kohdelajin eli kuhan suhteen. Siitäkin huolimatta, että kalat ovat viime aikoina pääsääntöisesti olleet alamittaisia.

Kisa alkoi pilvisessa ja hieman tuulisessa säässä perjantaiaamuna kello 9 tienoilla. Tarkoituksena oli pilkkiä puolen tunnin jaksoissa niin, että pilkkejä vaihdettiin jakson päätteeksi kalastajien kesken. Näin eivät mahdolliset taito- ja kalustoerot näkyisi lopputuloksessa.

Kalustoero oli tässä tapauksessa Jarin kaikuluotain, jollainen Heikiltä puuttui.

Jasu Pelti oli epävirallisen pasurisarjan voittaja.

Heikin aloituspilkkinä oli Jasu Pelti ja Jarilla MA Jiggeri, joka nappasi ensimmäisen kuhan heti ensimmäisestä reiästä. Pituutta kalalla oli mojovat 28 senttiä. Puolen tunnin aikana Jiggeri poimi lisäksi kaksi ahventa. Jasulla kaloja ei tullut.

Kun pilkkejä vaihdettiin, Heikki nappasi Jiggerillä 36-senttisen kuhan ja Jasu jatkoi nollalinjalla, vaikka yksi isku tulkittiin kuhatärpiksi.

Seuraava tunti meni ilman kuhatapahtumia. Jasun tilille kirjautui tunnin aikana ahven ja pasuri ja Jiggeri taltutti samaan aikaan kaksi ahventa.

Viidenteen puolituntiseen päättyi Jasun kuhakirous, silä siihen iski 28-senttinen kala. Ja samanlainen myös Jiggeriin. Kuudes sessio oli Jasun heiniä, sillä se kalasti yhden 31-senttisen kuhan, kun Jiggeri jätti kalastajan nollille.

– Loppu kisa-aika ei kartuttanut saalistamme enää kuin Jasun 28-senttisellä ja Jiggerin 36-senttisellä kuhalla.

Yhteenvedon perusteella Jiggeri vei kisan kappaleilla mitattuna luvuin 4-3. Mutta määrä ei ollut kisassa ratkaiseva tekijä, vaan suurimman kuhan pituus. Se oli Jiggerillä 36 senttiä ja Jasulla 31 senttiä.

– Surkeita alamittoja siis, mutta tältä pohjalta saatiin kisamme oikea vastaus. Eli kun Jiggeri sai viisi senttiä pitemmän kuhan kuin Jasu, tuli vastaukseksi -5.

Kalastajat jatkoivat pilkkimistä vielä jonkin aikaa kisan päättymisen jälkeen ns. vapaamuotoisesti. Sen aikana Jari sai Jiggerillä 47-senttisen kuhan, mutta sitä ei enää tuloksiin laskettu.

Onnistuiko kukaan vastaajista arvaaman oikean tuloksen? Tottahan toki!

Vastauksia kilpailuun tuli 230 kappaletta ja joukossa oli tasan tusina oikeaa vastausta. Oikeiden vastausten kesken suoritetun arvonnan eli kisan ykköspalkinnon voitti Marko Nuora Partaharjulta.

Kaikkien vastaajien kesken suoritetussa arvonnassa pisimmän korren veti Toni Kangas Tampeelta.

Onnea voittajille ja kaikilla kisaan osallistuneille iso kiitos!

Pilvisen harmaa sää ei houkuttanut kaloja kummoisellekaan syönnille.