Pitkän ja ennätyslumisen talven jälkeen mikään ei tunnu mukavammalta kuin kevään lähestyminen.

Maaliskuulla ainakin valoisa aika on jo melkoisen harppauksen pitempi kuin talven synkimpinä hetkinä, ja vaikkei sää välttämättä vielä keväiseltä tuntuisikaan, todennäköisyys miellyttäville ulkoilukeleille lisääntyy päivä päivältä.

Myös pilkkijä ottaa kevään tyydytyksellä vastaan, vaikkei vuodenaika automaattisesti parempia saaliita tarkoitakaan.

Mutta jos jäällä pääsee sutjakammin liikkumaan eikä sieltä tarvitse ihan heti pimeyden vuoksi kotiin lompsia, saattaa se näkyä saalispussissakin.

Kuhan kyttäystä Kulovedellä.

Kulovedelle tai Vesijärvelle

Myös minä olen odottanut kevättä ehkä hartaammin kuin monena vuonna. Syy on ollut liki toivottomissa kulkuolosuhteissa jäällä. Ei vaan ole viitsinyt lähteä tarpomaan niille pilkkipaikoille, minne mieli tekisi.

Toivottavasti ensi viikonloppuna olosuhteet ovat jo paremmat, sillä silloin, jonain päivänä välillä 11.-13.3. suunnistamme kalakaverini Heikin kanssa kuhapilkille. Kohde on vielä auki, mutta suuntana tulee olemaan joko Kangasalan Vesijärvi tai Sastamalan Kulovesi.

Molemmat järvet ovat kuhapaikkoina melko tasavahvoja, joskin historian valossa Kulovedellä lienee paremmat mahdollisuudet saada suurempia.

Tosin viime aikoina alamittaiset tai vain niukasti mitan täyttävät ovat olleet molemmissa tavallisimpia pilkin purijoita.

Yllä vanha suosikki MA Jiggeri-jigipilkki värikoukkulla ja jigihännällä varustettuna, alla uusi haastaja, Jasu Pelti.

Jasu Pelti vs. MA Jiggeri

Pilkki-iskun toteutamme siten, että käytämme vain kahta pilkkiä. Toisena on vastikään uutuutena markkinoille tullut Jasu Pelti, joka koostuu 12-senttisestä kevyestä alumiinilätkästä sekä sen alla puolimetrisessä siimatapsissa roikkuvasta jigipilkistä.

Ideana tällä viritelmällä on, että eloisasti leijaileva pelti houkuttelee kauempana uivia kaloja lähemmäs sekä antaa samalla jigipilkille tavallisuudesta poikkeavan liikkeen, johon uhri toivottavasti lankeaa. Värikoukkua ei myyntiversiossa ole, mutta laitamme sellaisen jigin alle.

Uutuuden haastajaksi marssitamme vanhan suosikkimme MA Jiggeri -jigipilkin värikoukulla ja kuoreen värisellä jigihännällä varustettuna. Jotta jigin väri ja malli eivät vaikuttaisi lopputulokseen, vaihdamme samanlaisen jigin myös Jasulle.

Kyseisillä pilkeillä ongimme, niitä keskenämme vaihdellen, yhteensä viisi tuntia. Kumpikin siis kalastaa molemmilla yhtä pitkän ajan.

Kumpi ompi parempi

Arvauskilpailumme kysymys kuuluu: Kuinka paljon pitemmän/lyhemmän kuhan Jasu Pelti nappaa verrattuna MA Jiggeriin?

  1. Jos arvaat, että Jasun suurin kuha on kolme senttiä pitempi kuin MA:n, vastaa +3.
  2. Jos arvaat MA:n voittavan pituuskisan kolmella sentillä, vastaa -3.
  3. Tasatulos antaa vastaukseksi 0.

Kannattaa huomioida, että huonon syönnin sattuessa jompikumpi tai molemmat pilkeistä saattavat jäädä ilman ensimmäistäkään kuhaa, joten vastaus voi olla nolla tai varsin isokin luku. Pitäisin kuitenkin todennäköisenä, että ihan tyhjää emme joudu pyytämään.

Parhaan arvaajan palkinto sisältää mm. Kuusamoa, Rauhalaa, Väinöä, Mosaria ja Nils Masteria.

Ykköselle ja arvottavaksi

Tämä pilkkisetti arvotaan kaikkien kesken.

Palkinnoksi paras arvaaja saa pilkkitusinan, joka sisältää jättimäisen Akka Giant -rautulätkän lisäksi kevennettyjä ja ”raskautettuja” tasapainoja sekä pystypilkkejä tunnetuilta ja vähän tuntemattomammiltakin valmistajilta.

Jos oikeita tai lähemmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Kaikkien kesken arvottuna palkintona lähtee onnettaren suosikille oheinen neljän tasapainopilkin setti.

Arvauksia otamme vastaan torstain 10.3. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella kysellään  yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.

Jasu Pelti vai MA Jiggeri?

  • Jos arvaat, että Jasun suurin kuha on kolme senttiä pitempi kuin MA:n, vastaa +3. Jos arvaat MA:n voittavan pituuskisan kolmella sentillä, vastaa -3. Tasatulos antaa vastaukseksi 0.