Jari kanssa kalassa -arvauskilpailussa hyökättiin tällä kertaa sinttijahtiin Längelmävedelle testaamaan kuinka monta kalaa kaksi miestä ehtii nyhtää pilkillä kolmessa tunnissa.

Kun Eero ja Jari saapastelivat järvelle perjantaina, sää oli lauha ja taivas pilvessä. Yläkerrasta tihkui lisäksi niskaan räntää ja tuuli läpsytteli heikosti naamaa, kun kaksikko pääsi pelipaikoille.

Kulkuolosuhteet jäällä tosin yllättivät, sillä lunta ei ollut vaivaksi asti ja saappaiden alla oli vain paikoin upottavaa vesisohjoa.

Asemat otettiin Eeron mökin lähivesiltä ja koska mies tunsi paikat, pysähtyi eteneminen täsmälleen kohtaan, josta saalis tulisi olemaan niin varma kuin se voi olla. Vettä työpisteessä, puolen metrin jääkerroksen alla oli noin kolme metriä.

Jari aloitti päivän tapsipilkillä, mutta ensimmäisestä kolmesta reiästä ei tullut edes kosketusta kaloihin. Saman koki pari kertaa myös Eero, kunnes parven pää löytyi ja mies alkoi kiskoa ahvenia kuiville.

Ensimmäiset kymmenen kalaa olivat kohta jään valoisammalla puolella.

Jari löysi ahvenet vasta neljännestä reiästä.

– Äärimmäisen varovasti napsivat pystypilkin alla roikkuvaan morriin, taisi olla väärän värinen. Kuuden sintin jälkeen kyllästyin väkinäiseen vääntämiseen ja vaihdoin peliin pelkän volframisen kultamorrin.

Kalakasa Eeron avannolla kasvoi nopeasti.

Kultamorri oli taikakalu, jolla kalantulo käynnistyi ja jatkui vaihtelevissa merkeissä kolme tuntia.

Ahvenia ja särkiä tuli välillä suoltamalla ja välillä homma meni varovaiseksi nypiskelyksi. Mahtui sekaan lyhyitä tärpittömiäkin jaksoja, joiden aikana Jari teki lähiympäristöön muutamia reikiä huonolla tuloksella.

– Paluu ”rikospaikalle”palkitsi aina muutamalla sintillä, joita kertyi kolmessa tunnissa kaikkiaan 81.

Eero onnuisti Jaria paremmin useammastakin avannosta ja onnistui nostamaan kalamääränsä neljällä yli sadan. Luottopilkkinä mies käytti Puustjärven Alaskaan, jonka alle oli viritetty lyhyessä siimatapsissa kultakoukku kärpästoukilla maustettuna.

Kun kolme tuntia oli ohi, saatiin myös vastaus kilpailun kysymyksen eli kuinka monta kalaa lajiin katsomatta Eero ja Jari onnistuvat pilkkimään. Vastaus oli 185.

Mutta onnistuiko kukaan arvaamaan moista lukemaa? Toki, toki! Vastauksia kilpailuun annettiin peräti 269 kappaletta ja joukossa oli neljä täsmälleen oikeaa arvausta. Etäarvonnassa oikein vastanneiden joukosta onnekkain oli Anita Saarinen Padasjoelta. Kaikkien vastaajien kesken arvotun viehepalkinnon voitti Ritva Luomi Siilinjärveltä.

Onnea voittajille ja kaikille vastaajille iso kiitos!