Varsinais-Suomessa sijaitsevan Kemiönsaaren rauhalliset aamut ovat rakkaita Markus Rouhiaiselle. Sieltä löytyy nimittäin hänen kesäasuntonsa, jolla on miehen sydämessä erityinen paikka.

“Kyseessä on vuonna 1946 rakennettu talo, jossa ovat asuneet isovanhempani ja äitini. Itse olen viettänyt siellä lomia pienestä pitäen, joten tunnesiteet paikkaan ovat vahvat”, paljastaa Rouhiainen.

Rouhiaisen arki pyörii pääkaupunkiseudulla ja Tuusulassa sijaitsevan kodin ympärillä. Toisinaan siellä yllättää kaipuu lapsuuden maisemiin. Sitä on helppo lievittää, sillä kesämökin pihapiiriin on asennettu kolme valvontakameraa.

“Yhteys tulee avattua pari kertaa viikossa ja fiilisteltyä mereltä tapahtuvaa auringonnousua. Ne hetket ovat minulle kultaakin kalliimpia”, huokaisee Rouhiainen.

Peuroja, puita ja jumittavia robotteja

Kameroista on paljon muutakin huvia ja hyötyä. Luontobongailu onnistuu kätevästi valkohäntäpeurojen ja jänisten laukaistessa ilmoituksia pihalla tapahtuvasta liikkeestä. Varkaiden takia kameroita ei varsinaisesti tarvita. Sen sijaan kaatunut puu tai muu myrskyvaurio on paljon suurempi riski.

“Kameroista on myös apua jos robottiruohonleikkuri jää jumiin. Voin soittaa naapurille ja pyytää häntä viemään se takaisin telakka-asemaan”, täydentää Rouhiainen.

Rouhiaisen kotona Tuusulassa valvontakamera tarkkailee suojaisaa terassipihaa turvallisuuden varmistamiseksi. Laitteiden kehittynyt tekniikka ja edulliset hinnat ovatkin lisänneet valvonta- ja riistakameroiden käyttöä mm. kodeissa, veneissä, viljelyksillä ja erillisissä ulkorakennuksissa.

Asentaminen ei vaadi insinöörin papereita

Mökkimaiseman luonnon ja kevään saapumisen tarkkailemiseen Rouhiainen valitsi Reolinkin kamerat, joiden asentaminen oli helpompaa kuin aikaisemmin käytettyjen kameroiden. Paketissa mukana tulleiden ohjeiden ja välineiden avulla kamerat saatiin näppärästi paikoilleen ja myös niiden siirtäminen on helppoa.

“Reolinkin softa on erittäin hyvä ja toimiva, looginen ja helposti käytettävä. Myös kuvanlaatu on selvästi parempi, kuin aikaisemmissa kameroissani”, arvioi Rouhiainen.

Kevään muuttolintujen saapumisen kynnyksellä iso bonus on erityisesti äänten kuuntelumahdollisuus, mikä nostaa virtuaalisen luontokokemuksen uudelle tasolle.

Langatonta vapautta valvontaan

Modernit valvonta- ja riistakamerat ovat monipuolisia ja säänkestäviä digiajan apuvälineitä, joiden avulla on helppo ottaa reaaliaikainen yhteys lähes minne tahansa. Monessa tapauksessa kätevin vaihtoehto on pitkäkestoisella akulla varustettu, ilman johtoja ja Wi-Fi-verkkoa toimiva kamera, joka tukee 4G-yhteyttä.

Uusien 4G-riista- ja valvontakameroiden kuvaama HD-tasoinen videomateriaali edellyttää liittymältä entistä enemmän nopeutta sekä luotettavuutta. Siksi niihin kannattaa hankkia DNA Laitenetti Plus -liittymä tukemaan kameroiden tiedonsiirtovaatimuksia. Näin saat kaikki kamerasi huippuominaisuudet hyötykäyttöön. DNA:n kattavan 4G-verkon ansiosta kuvat ja videot tulevat perille nopeasti ja varmasti vuorokauden ympäri.

Tutustu tällä sivulla DNA:n valikoimista löytyviin langattomiin ja laadukkaisiin kameravaihtoehtoihin. Muistathan, että kaikki esiteltävät laitteet vaativat toimiakseen Laitenetti Plus -liittymän.

Valvontakameroiden aatelia

 

Reolink Go Plus -valvontakamera on uusi, edistyneempi versio suursuosikki Go:sta. Go Plus on myös 4G:llä ja litium-akulla täysin langaton ja sen videokuvan tarkkuus on peräti 4 MP. Go Plussan liiketunnistin havaitsee kameran
kuvausalueella liikkuvat henkilöt ja ajoneuvot. Lisäksi kamera tukee Time Lapse -toimintoa, eli ajastettua kuvausta. Kamera ottaa kuvan halutuin väliajoin, esimerkiksi kerran minuutissa, ja muodostaa kuvista videon.

Tallennus tapahtuu kameraan asennettavaan max 128 GB microSD-muistikorttiin. Liiketunnistuksesta syntyvä tallennus jää muistikortille ja on helposti katsottavissa. Videokuvaa, tallennuksia ja asetuksia voi hallita reaaliaikaisesti Reolink
App-sovelluksella (Android ja iOS) ja Reolink Client-ohjelmalla (Windows ja macOS). Kameran akku ladataan vesitiiviisti suojatusta microUSBliittimestä millä tahansa tavallisella puhelimen auto- tai verkkolaturilla tai Reolink Solar Panel aurinkopaneelilla. Akussa itsessäänkin on microUSBliitin eikä se siten tarvitse omaa laturia. Kameraa voi myös käyttää latausjohto liitettynä.

299 €  Siirry DNA Kauppaan 

 

Etäohjattava riistakamera taltioi myös äänet

Uovision LiveStream 4G LTE Cloud -riistakamera

Kuvaa live-lähetykset suoraan kohteesta. Uovision LiveStream -riistakamera kuvaa huipputerävällä Quad HD -tarkkuudella, joten päivällä kuvatut videot hehkuvat väreissä ja yökuvat saapuvat mustavalkoisina näkymättömän inframustasalaman ansiosta.

Etäohjattava Uovision LiveStream sopii riistakameraksi maastoon kuvaamaan nelijalkaiset ja siivekkäät luonnossa liikkujat. Voit asentaa sen myös valvontakameraksi vahtimaan kaksijalkaisia liikkujia mm. mökille, työmaalle, kotiin tai toimistoon. Uovision LiveStream tukee ilmaista LinckEazi-etähallintaohjelmistoa, jonka LinckEazi-sovelluksen lataat ilmaiseksi puhelimeesi. Tai kirjaudu palveluun nettiselaimellasi. LinckEazilla etäohjaat riistakameraa ilmaiseksi.

399 €  Siirry DNA Kauppaan

Kuvat ja videot liikkeelle

Nopea nettiyhteys auttaa ottamaan ja valvontakamerasta kaiken irti.

DNA Laitenetti Plus -liittymä

Riista- ja valvontakameroiden edullinen luottokumppani, joka sopii myös tutkapantaan ja kodin hälytyslaitteisiin. Suunniteltu HD-tasoisen kuvan ja videon välittämiseen 3G- ja 4G-laitteista. Lähetysnopeus 5 Mbit/s.

Hinta alkaen 4,90 €/kk.

Hanki DNA Kaupasta tai DNA Nettikaupasta.

Lue lisää dna.fi/laitenetti