Sallan luontokeskuksesta löytyy tällä hetkellä uudistettu luontonäyttely, jossa voi tutustua kaikilla aisteilla Sallan kansallispuiston ja sen lähialueiden luontoon, retkeilymahdollisuuksiin ja alueen kulttuurihistoriaan.

Retkeilystä saa vinkkejä ja neuvoja asiakaspalvelusta, jonka toteuttaa Salla Wilderness Park. Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta.

Luontokeskuksessa toimii lisäksi yksityisen yrittäjän ylläpitämä pieni myymälä sekä kahvila. Myymälästä löytyvät myös uudet Sallan kansallispuiston logotuotteet t-paidoista pinsseihin. Kahvilassa voi nauttia arkisin keittolounaan tai herkutella päivittäin paikallisilla leivonnaisilla.

Luontokeskus ja Salla Wilderness Park sijaitsevat Kuusamoon vievän tien (Hautajärventie) varressa noin kolmen kilometrin päässä Sallatunturin tunturikeskuksesta. Auton lisäksi paikalle pääsee latuja ja retkeilyreittejä pitkin.

Salla Wilderness Park on yksi Sallan kansallispuiston reittien lähtöpisteistä. Uusi luontokeskus on talvisesongilla auki joka päivä kello 10–18.