Viime arvauskilpailun aikana seikkailimme Costa Ricassa, joten hiilijalanjälki ei sen reissun osalta ollut ihan pienimmästä päästä.

Kalaan päästäkseen joutuu myös kotimaan kamaralla pysyttelevä suomalainen herkästi tuhlaamaan fossiilisia polttoaineita, onneksi ei kuitenkaan aina.

Minun onneni on asua aivan Näsijärven Olkahisenlahden rannalla, joten seuraavan arvauskilpailun hiilijalanjälki muodostuu tuskin kääpiöpäästäisen tassunpainalluksen kokoiseksi. Sadan metrin kävely riittää lähimmälle ahvenpaikalle pääsemiseksi.

Olkahisenlahden perussaalista. Pieniä mutta maukkaita.

Pikkuahvenia jahtaamaan

Vaikkei kotirannan kalastus tarjoa ihan sitä mitä pilkkireissulta normaalisti odotan, voin kuitenkin ajatella tekeväni ilmastotalkoiden ohella hyvää vesistönhoitotyötä napsimalla ahvenensinttejä ruokakäyttöön. Niitä tuosta laiturimme edustalta saa lähes aina, joskus ihan suoltamalla mutta yleensä vähintään tipoittain.

Eikä rehellisyyden nimissä sen maukkaampaa kalaa olekaan kuin ruisjauhoissa pyöräytetty ja voissa paistettu pikkuahven!

Tässä arvauskilpailussa kysymme, paljonko painaa suurin Olkahisenlahdelta saamani kala lajiin katsomatta? Vastaus annetaan kymmenen gramman tarkkuudella.

Pilkille lähden jonain päivänä viikonlopulla 28.-30 1. Aikaa kalastukseen aion käyttää kaksi tuntia.

Pääpyyntivälineenäni on pystypilkin alla roikkuva mormyska eli jokseenkin varma konsti saada edes jotain. Myös tasapainoa ja jigipilkkiä aion kokeilla. Lisäksi käytän apuna kaikuluotainta.

Mikä painoksi?

Edellä jo selvisikin, että Olkahisenlahden varmin pilkkisaalis on sinttiahven kokoluokkaa 10-50 grammaa.

Satagrammainenkaan ei ole vielä harvinaisuus, mutta varttikiloista voi jo sellaisena pitää. On niitä tosin joskus sattunut pilkkirepun painoksi useampikin samalla reissulla.

Särkiä pilkillä tavoittaa hieman harvemmin, mutta ”oikeaan” paikkaan osuttaessa kertymä voi olla runsas. Särjetkään eivät yleensä suuren suuria ole, kokoluokka ehkä tyypillisimmin 50-100 gramman haarukassa.

Nämä ovatkin ainoat lajit, satunnaisten kiiskien lisäksi, mitä olen lahdelta pilkkien tavoittanut. Haukia totta kai esiintyy, mutta ne ovat pilkkejäni toistaiseksi vältelleet. Kesällä yleistä lahnaakaan en ole onnistunut jään alta nappaamaan.

Joten siis arvauskilpailun vastaus tullee löytymään todennäköisimmin väliltä 30-200 grammaa. Mutta eivät yllätyksetkään ole kalastuksessa pois suljettuja.

Eivät lopu ottipilkit ihan heti kesken, jos arvauspalkinto sattuu kohdalle.

Kaksi palkintoa

Tämä pilkkisetti arvotaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken.

Tällä kerralla mestariarvaajan viehepakki täydentyy pilkkitusinalla, joukossa muun muassa Kuusamoa, Nils Masteria, Jasua, Autiota, Diawaa ja Väinöä. Mukana on myös uniikki alumiinista valmistettu pikku-Professor vaikkapa kirjolohipilkiksi.

Useampien oikeiden arvausten sattuessa palkinto arvotaan.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme neljä kovaa ottipilkkiä kaikkien tuntemista viehemerkeistä. Kannattaa siis osallistua!

Arvauksia otamme vastaan torstain 27.1. loppuun saakka. Onnea kisaan!

Tällä kertaa pääpalkinnon tavoittelu alkaa nollasta, sillä Costa Rican kierroksen ansiosta saimme kolme oikeaa vastausta. Pääpalkintoon palaamme heti, kun Jari pääsee takaisin Tampereelle.

Huomio! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.