Joonas Laurila oli 18-vuotiaana nuorten salibandyn Suomen mestari. Urheilu-ura katkesi, kun hänen jalastaan löytyi pahanlaatuinen syöpä. Jalka onnistuttiin pelastamaan leikkaamalla. Toipuminen vei vuosia.

Laurila uskalsi jossain vaiheessa kokeilla juoksemista. Se onnistui ja Laurila alkoi harjoitella. Kymmenen vuotta syövän löytymisestä Laurila juoksi elämänsä ensimmäisen maratonin.

Nyt ensimmäisestä maratonista on kulunut jo vuosia. Enää Laurila ei tavoittele huippuaikoja eikä matkoja. Leikattua jalkaa on edelleen varottava.

”Minulle on tärkeintä se, että pystyisin juoksemaan vielä 80-vuotiaana. Ihan sama mitä vauhtia tai kuinka pitkään juoksen. Pääasia on, että menen ulos ja nautin lenkkeilystä enkä telo jalkaani.”

Laurila suosittaa vähemmän tiukkapipoista suhtautumista juoksuun muillekin. Tiukat treeniohjelmat  aiheuttavat helposti turhaa painetta. Juoksun pitää olla hauskaa ja mielellään myös sosiaalista.

Millaisia varusteita tarvitaan juoksutreenejä varten talvella? Joonas Laurila antaa vinkkejä Erän numerossa 1/2022 (juttu avautuu tilajaatunnuksilla)

Joonas Laurilan treenisalina ovat Helsingin kadut.