Vene 22 Båt -messut oli tarkoitus järjestää 11. – 20.2.2022. Nykyiset yleisötilaisuusrajoitukset ovat voimassa pääkaupunkiseudulla 17. tammikuuta asti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on kuitenkin jo suositellut Etelä-Suomen aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten jatkamista kahdella viikolla eli 31. tammikuuta asti. Lopulliset päätökset rajoituksista tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä venemessujen toimeksiantajan Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n kanssa.

Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalon mukaan tässä vaiheessa ei voida ottaa riskiä siitä, että rajoitukset jatkuisivat vielä  helmikuussa. Venemessut on iso tapahtuma, jonne tuodaan satoja veneitä ja veneiden kuljetuskustannukset ovat suuria.

– Kustannukset alkavat nyt realisoitumaan ja tässä tilanteessa emme voi muuta kuin nostaa kädet pystyyn, Pajusalo sanoo.

Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläisen mukaan jatkuvasti muuttuvat tilanne rajoituksineen ruokkii epävarmuutta on erittäin haasteellinen sekä tapahtumajärjestäjille että messuille osallistuville yrityksille.

Päätöksellä varmistetaan Vepsäläisen mukaan kaikille asiakkaille mahdollisuus täysipainoiseen valmistautumiseen, kaupalliseen onnistumiseen ja turvalliseen osallistumiseen.

Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene Båt -messut Messukeskuksessa Helsingissä Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.