Marraskuun lopun ja joulukuun alun kipakat pakkaset saivat eteläsuomalaisiinkin järviin kunnon jäät, joiden sulamisesta ei tarvitse huolestua, vaikka lämpömittari nollan yläpuolella hetkittäin viihtyisikin.

Vuosi takaisin tilanne oli toinen. Vuoden viimeisen arvauskilpailun ratkaisimme silloin Kuokkalankoskilla, kun järvivedet velloivat vielä valtoimenaan.

Mutta nyt ei koskikalastusta tarvitse vaihtoehtona harkita, vaan tiemme vie pilkille.

Suurta lohta hakemaan

Arvauskisakalaksi valitsemme kirjolohen ja pyyntipaikaksi Liekkilammet. Vuodesta 2009 toiminnassa ollut istutuslampikohde löytyy Jyväskylästä, aivan Päijänteeseen laskevan Vaajavirran viereltä.

Nimen monikkomuoto kertoo, että lampia on peräkkäin useampia, tarkemmin sanottuna kaksi. Ne erottaa toisistaan kapea ja matala uoma. Yhteispinta-alaa lammilla on 3,6 hehtaaria ja syvyyttä maksimissaan 7-8 metriä.

Erikoispiirteensä kalapaikalle antaa veden läpivirtaus, sillä lampien kummatkin päät ovat yhteydessä Vaajavirtaan.

Virran voimakkuus riippuu Päijänteen vedenkorkeudesta, mikä puolestaan vaikuttaa lampien jäätilanteeseen. Nyt ei huolta ole, mutta varsinkin ensi- ja loppujäillä pitää olla tarkkana.

Liekkilampien päähoukutin on kirjolohi, joita talvikaudella istutetaan kuukausittain. Kuuleman mukaan joukossa polskii normi kilokalojen seassa useampikiloisia emojakin. Niitä narraillaan vaikkapa liitseillä, lätkillä, morreilla ja tahnapyydyksillä.

Kalastuksessa saa käyttää yhtä vapaa, joko aktiivista tai ootto-onkea. Itse en aio tahnoihin sotkeutua vaan yritän pyytää loheni aktiivimenetelmin.

Arvauskisamme kysymys kuuluu: Paljonko painaa kirjolohisaaliini, kun paino pyöristetään lähimpään 100 grammaan? Luvalla saa ottaa maksimissaan kaksi kirjolohta.

Reissu on tarkoitus toteuttaa heti joulupyhien jälkeen maanantaina 27.12. ja käyttää kalastukseen koko valoisa aika, ellei kiintiö täyty sitä ennen. Arvauksia otamme vastaan sunnuntain 26.12. loppuun saakka.

Jos joku muukin haikailee Liekkilammille kalaan, lisätietoja löytyy paikkaa ylläpitävän kalastus-metsästysseura Vaajakosken Koukku ja Paukun nettisivuilta. Päivälupa Liekkilammelle maksaa 20 euroa.

Tällainen pilkkisetti täydentää parhaimman arvauksen esittäneen pilkkikukkaroa.

Kannattaa arvata oikein

Kaikkien kesken arvotaan viiden pilkin setti.

Parhaimman arvaajan palkintoon pakkaamme nimenomaan kirjolohelle mieluisia suupaloja. Mukana on muiden muassa Lätkä, Räsänen, Norolan, Jasu, pari Mutu-Leechiä ja Mosaria, Kuusamon Kirppu ja Nico-morri. Mustat muovi”kohot” ovat pilkkisiiman jäätymisenestäjiä ootto-onkijoille.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, onnetar valitsee voittajan niiden joukosta.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lisäksi oheinen viiden pilkin setti, jossa on maukkaita tarjouksia niin kirjolohille kuin muillekin petokaloille.

Toivotamme kaikille kilpailumme seuraajille Rauhallista Joulua!

Ja hei! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten!

Liekkilampien kirjolohisaalis

  • Päiväluvalla saa max. kaksi kalaa ja saaliin paino pyöristetään lähimpään 100 grammaan (7,13 kg --> 7,1 kg)