Eväsleipä on aina helppo valinta, mutta viileässä kelissä keho tarvitsisi mielellään jotain lämmintä sisäänsä.

Jos reitti vie nuotiopaikan kautta, voi kotona kootut ja tinapaperiin käärityt leivät lämmittää. Viileä sää sallii pakata mukaan myös lämpöherkkiä ruoka-aineita, toisin kuin kesällä, mikä lisää vaihtelua täytteiden valintaan.

Halkaistu ruisleipä, johon täytteet – ja tietenkin juusto sisään. Tinapaperi kääritään leivän ympärille tiukasti. Hieman hienostuneemman version saa, kun laittaa kaksi leipää tiiviisti puolikkaaseen savustuspussiin.

Leivät ja täyte saavat nuotion loimussa ja hiilloksella mukavan savuaromin. Tinapaperia ja savustuspussia ei saa laittaa suoraan liekkiin eikä liian kuumaan paikkaan, mutta hiilloksella leipä lämpenee ihanasti.

Joppe Ranta esittelee lämpimän Evoleivän versiot sekä niiden seuraksi rinkelijälkiruoan  Erän numeron 12/2021 Retkiruokaa-palstalla (sisältö avautuu tilaajatunnuksilla).