Ennen vanhaan joulukalenterit olivat enemmänkin lasten juttu, mutta nykyään niitä tehdään myös aikuisten makuun ja mitä erilaisimpien teemojen ympärille.

Luukkujen takaa voi paljastua vaikkapa karamelleja, kosmetiikkatuotteita, meikkejä, mausteita, kahveja, oluita, seksileluja… niin, ja miksei kalastusvälineitäkin.

Viimemainittuun puutteeseen on iskenyt merikarvialainen Eumer, jonka 69 euron hintaisen Kalastajan Joulukalenterin kerrotaan sisältävän ”jigiuutuuksia ja laadukkaita kalastusaiheisia yllätyksiä”. Lisäksi joka sadannesta kalenterista luvataan paljastuvan 100 euron jouluyllätys.

Eumer Fishing ei ole ainoa valmistaja, joka houkuttelee kalastajia satsaamaan harrastukseen myös jouluna. Esimerkiksi Easy Fishing Store myy kalastajalle tarkoitettua ”The Joulukalenteria” noin 40 euron hintaan ja kalenterin sisäältä löytyy vieheitä ja viehetarvikkeita.

Happy Anglerin verkkokaupasta löytyy Jakki Kalastajan Joulukalenteri 25 euroon, jolla saa kuukauden aikana seitsemän uistinta, kuusi haukiperuketta, 15 lukkoleikaria, 15 onkikoukkua, 15 uistinrengasta ja kuusi kolmihaarakoukkua.

Arvokkaimmasta päästä on (tai oli) Ruodon verkkokaupan Westin Advent Calender, joka on jo loppunut myymälöistä. 200 euron arvoisen paketin sai Black Week tarjouksesta 119 eurolla, joten emme ihmettele, että tuote on käynyt kaupaksi.

Kohta luukkujen aukominen alkaa!