Jarin kanssa kalassa –arvauskilpailua on ratkottu lähes viisivuotisen historian aikana pitkästi toistasataa kertaa, ja reissuista noin joka kymmenes on suuntautunut Lempäälän keskustaa halkoville Kuokkalankoskille.

Nyt olemme taas starttaamassa kohti Kuokkalaa kalakaverini Heikin kanssa. Arvauskisareissu sinne toteutuu jonain päivänä viikonlopulla 26.-28.11.

Olosuhteet Herralankoskella voivat olla marraskuun lopulla hyvinkin talviset, joten helppoa saalista ei ole luvassa.

Kalaisa Herralankoski

”Kuokkala-keskeisyyteen” on syynsä. Paitsi että kysymyksessä on eräs lähikoskikohteeni, jonne hurauttaa autolla Tampereelta puolessa tunnissa, sieltä on useimmiten saanut myös saalista.

Painavimmista arvauskisareissujen kaloista vastaavat 5,7-kiloinen toutain ja viiden kilon luokkaa oleva hauki. Vähäisemmän henkselinpaukkeen arvoisia ovat niukahkosti mitalliset kuhat, kirjolohet sekä lukemattomat ahvenet, joita eräässäkin mikrojigi vastaan pikkuvaappu –kisassa nousi kolmeen tuntiin 102 kappaletta.

Neljääntoista käyntikertaan mahtuu myös yksi nollatulos, joten sekin vaihtoehto on mahdollinen. Tämä tapahtui viime vuonna vieraillessamme paikalla juuri ennen vuodenvaihdetta eli siis mahdollisimman marginaalisena vuodenaikana. Silloinkin oli iso hauki kiinni, vaan ei pysynyt ylös saakka.

Marraskuussa tärkeä kriteeri on myös se, että kohteessa ylipäätään saa kalastaa. Kuokkalankoskiin kuuluva Herralankoski on kalastettavissa lohikalojen rauhoitusaikana, joka useimmilla muilla virtavesillä päättyy vasta joulukuun alussa.

Koskikalastus on muutenkin ”varma valinta” tähän vuodenaikaan, jolloin pienetkin pakkaset saattavat kuorruttaa seisovat vedet riitteellä ja estää kalastamisen tykkänään.

Paras arvaaja voittaa omakseen tusinan kovaa ottipeliä.

Montako kalaa?

Koska vuodenaika on saaliillisesti ja meteorologisesti haastava, noteeraamme tällä kerralla kaikki kalat ja kysymme, kuinka monta kalaa kokoon tai lajiin katsomatta onnistumme kahteen mieheen saamaan noin kolmen kalastustunnin aikana?

Herralankoskella hyväksytään tähän vuodenaikaan vain väkäsettömän yksihaarakoukun käyttäminen, joten vieheinä tulemme suosimaan jigejä ja liitsejä. Niissäkin painotus on pienissä koissa, jopa mikrokokoisissa, jolloin ahventen ja jopa särkikalojen kiinnostus saataneen heräämään.

Samanlaisia kalamääriä kuin edellä tuli mainostettua, ei kyllä kannata arvata. Mutta uskoisin meidän sentään jotain siiman päähän tavoittavan, sikäli kun esimerkiksi säätilanne edes jonkinlaisen järkevän kalastuksen mahdollistaa.

Kaksi palkintoa

Nämä neljä vaappua lähtevät onnettaren suosikille.

Palkinnoksi parhaalle arvaajalle lähtee viehetusina, joka sisältää muun muassa Rapalaa, Kuusamoa, Calico Catia, Jakia, Berkleytä, Stormia ja MTOta. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, arpa valitsee voittajan niiden vastausten joukosta.

Arvontapalkinnoksi olemme valinneet neljä huippuviehettä, mukana muun muassa Rapalan uutuus Skitter Frog. Tämä setti arvotaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken.

Ja muistutetaan myös, että pelissä on mukana 50 pilkistä koostuva pääpalkinto, jonka saa omakseen vastaamalla kolmesti oikein eri arvauskilpailuissa.

Vastauksia otamme vastaan torstain 25.11. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.