Jarin kanssa kalassa -arvauskisan kilpailunäyttämönä toimi Kangasalan Vesijärvi, jossa Jarin ja Heikin tavoitteena oli saalistaa mahdollisimman pitkä kuha tai ahven.

Säätiedotuksen perusteella lauantaille odotettavissa oli mahdollisimman otollinen syyssää, lähes tyyni ja puolipilvinen, joten kisapäiväksi valittiin se.

– Kun on liikkeellä pienellä soutuveneellä, ei kovaan keliin kärsi lähteä. Nyt ei menemisen esteitä ollut.

Tällä pelillä liikuttaessa ei hiilijalanjälki kasva suuren suureksi.

Vene tyrkättiin vesille kello 9.30 maissa ja ensimmäisenä edessä oli varttitunnin sähkömoottoroitu taival Jarin tuntemille ottipaikoille.

– Tällä plus miinus 10 metrin syvyisellä alueella ryhdyimme jigittelemään. Järvi oli ympärillämme aivan peilinä, joten ankkuriakaan ei tarvinnut käyttää.

Kalastus vaatii usein kärsivällisyyttä ja malttia, niin tälläkin kertaa. Ensimmäistä kalaa kaksikko joutui odottelemaan noin tunnin verran ennen kuin särjen värinen Savage Gear Craft Cannibal -kalajigi kelpasi noin 300-grammaiselle ahvenelle.

Kalan pituudeksi ja samalla arvauskisan pohjatulokseksi mitattiin 32 senttiä. Melko mukava startti ja alku jollekin suuremmalle.

– Parin varovaisen tärpin jälkeen nappasi paremmin ja ylös nousi ensimmäinen kuha, 41-senttinen. Sitten taas muutamia tärppejä ja kismittäviä karkuutuksia, kunnes noin kello 11.30 maissa jämähti kunnolla. Ahvenen väriseksi vaihtamani Craft Cannibal törötti syvällä 48-senttisen, pullean kuhan kurkussa.

Craft Cannibal osoitti päivän kuntonsa hetkeä myöhemmin,  kun syvänteestä päristeli ylös jälleen 48-senttinen kuha.

– Tämäkin kala oli pulskassa kunnossa ja myöhemmin perkuupöydän äärellä selvisi, että ruokavalioon oli kuulunut viime aikoina pelkästään pieniä ahvenia. Ei siis ihme että ahvenjigikin kelpasi.

Välillä maisema verhoutui usvaan, ja tuuli pysyi poissa.

Kuhan jälkeen kirjattiin edelleen tapahtumia, mutta tulokset eivät parantuneet. Jari sai vielä kolme alamittaista kuhaa ja noin kilon painoisen hauen, jota ei hyväksytty tällä kertaa kisakalaksi. Vain kuhat ja ahvenet kelpasivat.

Heikki kärsi ”tekniikkamurheista” ja joutui tyytymään pelkkiin tärppeihin. Niinpä arvauskilpailun oikeaksi vastaukseksi jäi 48-senttiä.

Miten vastaajat onnistuivat tuloksen arvaamaan? Vastauksia tuli tällä kertaa peräti 321 kappaletta ja joukossa kohtuulliset viisi oikeaa. Sentin päähän osui monta. Oikein vastanneista arpa suosi halikkolaista Harri Palsasta, jolle lähtee isompi viehepaketti heti maanantaina.

Kaikkien vastaajien kesken suoritetussa arvonnassa viehepaketin voitti Jukka Romppanen Hollolasta.

Onnea voittajille ja kaikille mukana olleille isokokoinen kiitos.