Arvauskilpailussa oli tällä kierroksella tavoitteena mahdollisimman pitkä hauki jostain pirkanmaalaisesta metsälammesta.

Kilpailun käynnistäminen vaati hieman miettimistä eli arpomista. Kalastajakaksikosta Heikki oli käynyt lampikierroksella aivan äskettäin ja havainnut, että sateinen viikko oli synnyttänyt monin paikoin pieniä tulvia.

Vettä täynnä olevat vesistöt saattaisivat estää rantakalastamisen tai ainakin mielekkään rantakalastamisen pahimmassa tapauksessa kokonaan.

Kohteeksi Jari ja Heikki valitsivat Iso Korkijärven, joka ei ole nimensä veroinen vesistö, vaan pieni tummavetinen lampi Oriveden suunnalla.

– Heikki tosin enteili, että saalis saattaisi olla tiukassa, sillä hänen edelliset käyntinsä eivät olleet antaneet kummoisiakaan saaliita. Itselläni taas oli lammelta parempia muistoja, ne toki jo useiden vuosien takaa.

Kalastuksemme alkoi lammen lounaispäästä, josta myös kisan ainokainen nousi.

Päivä käynnistyi lammen lounaispäästä, jossa kaksikko totesi, että vesi ei ole haitallisen korkealla. Sääkin tuntui suopealta, sillä lämmintä oli kymmenkunta astetta. Välillä myös aurinko suostui näyttäytymään pilvien rakosista.

Ensimmäinen vartti oli tuskin ehtinyt kulua, kun Jarin heittämää Kuusamo Alumiini-Lätkää vietiin. Asialla oli pieni hauki, joka hamusi Lätkän suuhunsa ulpukkamättään kupeelta.

– Kala paljastui heti metsälampilaisittain hyvän kokoiseksi, mutta kylmä vesi oli jo kalan menohaluja kangistanut, joten melko helposti sain sen lui’utettua sammalmättäälle kuvattavaksi ja mitattavaksi.

Mittanauhan perusteella kala oli 64 senttiä pitkä ja paino arvioitiin lähemmäksi kahta kiloa.

Koska Ahti ottaa yleensä aina omansa, Lätkä katosi seuraavassa paikassa veden jumalien pitoihin. Viehe tarttui niin tukevasti pohjahakoon, että vaihtoehtoja ei ollut. Siima poikki ja vieheen vaihtoon.

Iso Korkijärven rannat olivat paikoin kalastuskelvottomia.

Hyvän startin jälkeen odotukset olivat korkealla, mutta turhaan piiskasivat pojat vettä.

– Kiersimme koko lammen ja heittelimme niissä rakosissa, missä se oli rantapuuston vuoksi jotenkuten mahdollista. Minun loppukierroksen saldokseni jäi yksi karkuutettu pikkuhauki ja Heikin pari mahdollista ahventärppiä.

Koska muuta mitattavaa ei pinnan puolelle saatu, arvauskisan oikeaksi vastaukseksi saatiin 64 senttiä. Mutta arvattiinko se?

Kyllä vain ja peräti viisi kertaa, mutta toisaalta vastaajiakin oli 199 kappaletta. Oikein arvanneiden kesken suoritetussa arvonnassa onni potki Heikki Lehtosta Riihimäeltä, jolle lähtee 12 vieheen paketti. Kaikkien vastaajien kesken arvotun viehepalkinnon voitti Katri Piilola Hämeenlinnasta.

Onnea voittajille ja kaikille kilpailuun osallistuneille isokokoinen kiitos!