Lokakuu loppuu pian ja marraskuu alkaa. Päivät entisestään lyhenevät ja talvi lähestyy. Vapakalastajan paras syyssesonki alkaa hissukseen hiipua kohti ensijäiden odottelua.

Kalastajan kannalta on haasteellista, että yksikin kunnon pakkasyö saattaa lyödä lampiin ja pikkujärviin jääriitteen, joka on ohittamaton ongelma muille paitsi laituripilkkijöille.

Vähäinenkin pinnalla ajelehtiva riite tekee heittokalastuksesta miltei mahdotonta.

Sääennusteita kannattaa siis näihin vuodenaikoihin seurailla, varsinkin jos harrastaa metsälampikalastusta.

Syyshauelle hitaassakin kelauksessa lerputtava lusikka on mieleen.

Metsälampihaukea jahtaamaan

Tuorein kymmenen vuorokauden ennuste näyttäisi lupaavan kohtuullisen lauhoja ilmoja ainakin Tampereen seudulle, jossa aiomme seuraavan arvauskilpailumme toteuttaa. Jäätymisestä ei siis pitäisi ongelmaa syntyä.

Suunnistamme jälleen kalakaverini Heikin kanssa jonain päivänä viikonlopulla 29.-31.10. jollekin Pirkanmaan pikkujärvistä, joista monet ovat tulleet tutuiksi vuosia jatkuneen kalastussamoilun puitteissa.

Kysymme, paljonko on pituutta suurimmalla saamallamme hauella, jonka onnistumme nappaamaan noin kolmen tunnin kalastuksella? Vastaus annetaan tasasentteinä.

Kohteeksi pyrimme valitsemaan jonkin mahdollisimman anteliaan haukilammen, jotta välttyisimme nollatuloksen peikolta.

Toki vuodenaika ei enää ole metsälammilla ihanteellisin mahdollinen, ja jos huonosti sattuu, luupäät voivat heittäytyä oikeinkin passiivisiksi. Silloin saattavat nolla-arvaajat päästä juhlimaan nappiin osunutta veikkaustaan.

Historian valossa saaliitta jääminen on kuitenkin kohtalaisen epätodennäköistä.

Mikä sitten saattaisi olla suurimman hauen pituus? Pitkänä ja solakkana kalana jo puolikiloinen pulikka yltää 40 senttiin, eikä puolimetrinenkään ole vielä kuin ehkä kilon korkeintaan.

Toisaalta suurhaukien mahdollisuus ei ole täkäläisillä metsälammilla järin korkea noin 70-senttisten edustaessa jo realistista maksimikokoa. Mutta koska kalastus on aina arvaamatonta, suurempiakin saattaa onkeen sattua.

Paras arvaaja täydentää viehepakkiaan 12 vieheellä.

Kaksi + yksi palkintoa

Suurimman haukemme pituuden oikein arvannutta odottaa näppärä tusinan vieheen satsi, joka sisältää Rapalaa, Kuusamoa, Abua, Stormia, Eumeria, Islurea ynnä muuta mukavaa.

Kaikkien kesken arvottava palkinto sisältää näyttäviä vieheitä.

Jos oikeita tai lähimmäksi oikeita arvauksia on useampia, palkinnon kohtalo ratkaistaan arvalla.

Arvontaan menee myös toinen palkintomme, jossa on Savage Gearin jigisetti ja kolme Rapalaa. Tähän arvontaan osallistuvat kaikki vastauksensa lähettäneet.

Lisäksi jokainen osallistuu pääpalkinnon metsästämiseen. Se luovutetaan hänelle, joka onnistuu ensimmäiseksi vastaamaan kolme kertaa oikein eri arvauskilpailuissa.

Edellinen pääpalkinto meni jakoon viime osakilpailussa ja nyt olemme pakanneet uuden, 50 pilkkiä sisältävän rasian. Sitä kaikki lähtevät tavoittelemaan samalta nollaviivalta.

Tähän arvauskilpailuun otamme vastauksia vastaan torstain 28.10. loppuun saakka.

Onnea peliin!

Ja perinteiseen tapaan lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten!