Jo tammikuusta 2017 alkaen on Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu pyörinyt Erän nettisivuilla. Sen puitteissa arvuuteltu kalareissujeni saaliita milloin missäkin päin maata ja maailmaa.

Kysymys on voinut olla suurimman kalan painosta tai pituudesta, kalojen lukumäärästä, eri lajien lukumäärästä, vieheiden paremmuudesta tai vaikkapa ensimmäisen kalan saamiseen kuluvasta ajasta.

Onpa joskus arvuuteltu sitäkin, pyytääkö perho paremmin kuin uistin.

Nyt korona-aikana kisat on kisailtu pelkästään Suomen rajojen sisällä, mutta näyttää vahvasti siltä, että taas ensi tammikuussa saamme julistaa hieman eksoottisemman arvauskilpailun. Sen tapahtumapaikkana tulee olemaan Costa Rica tai Nicaragua.

Eri kilpailuissa oikein tai lähimmäs oikein vastannut on palkittu noin tusinalla vieheellä. Sen lisäksi kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken on arvottu pienempi viehepaketti.

Mutta ei siinä vielä kaikki!

Pelissä on mukana 50 vieheestä koostuva pääpalkinto, jonka saa omakseen vastaamalla kolme kertaa oikein eri osakilpailuissa. Sellainen julkistetaan aina kahden viikon välein.

Rasia tulee pilkkien mukana.

Pilkkikukkaro täyteen kerralla

Edellinen pääpalkinto meni jakoon edellisellä kierroksella, kun tamperelainen Miska Turunen arvasi suurimman Lopen Melkuttimelta saamamme kalan painon.

900-grammainen hauenpulikka antoi siis Miskalle kolmannen oikein ja lähetti pääpalkinnon Tampereen Lentävänniemeen.

Nyt on tullut aika julistaa uusi pääpalkinto, järjestyksessään jo seitsemäs. Koska talvi kolkuttelee oven takana, lataamme vieherasiaan 50 pilkkiä.

Sisältö on taatusti mielenkiintoinen, monipuolinen ja arvokaskin, sillä mukana on ottipelejä muun muassa Kuusamolta, Nils Masterilta, Autiolta, Rauhalalta, Mosarilta, Jasulta, Karismaxilta, Väinöltä, Purhulta, Kopsulta, Josalta, Salmolta, Daiwalta ja monelta kotimaiselta pienvalmistajalta.

Tämän myötä vanhat tulokset pyyhkiytyvät pois ja peli alkaa puhtaalta pöydältä.

Edellinen kilpailu pääpalkinnosta olikin ehkä kaikkien aikojen tiukin, sillä yhteen oikeaan ehti yltää peräti 82 ja kahteenkin 11 vastaajaa. Ratkaisuun kului aikaa 15 osakilpailun verran.

Saa nähdä eletäänkö jo kesää, kun pilkkilaatikko lähtee jakoon? Niin tai näin, toivotamme kaikille arvausonnea ja tiukkoja siimoja syksyn kalavesille!