Kahden viikon välein toistuvia Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailuja olemme tehtailleet jo kohta viiden vuoden ajan. Tähän saakka kulloisenkin kalastuskohteen olen valinnut minä, mutta nyt päätimme antaa lukijoiden ratkaista asian.

Valitsimme ennakolta kymmenen vesistöä maksimissaan 250 kilometrin säteellä Tampereelta. Ne kaikki olivat sekä minulle että mukaan lähtevälle kalakaverilleni Heikille joko lähes tai täysin tuntemattomia, puhtaasti kartan perusteella bongattuja.

Pienvesien tapauksessa valintakriteereinä olivat myös mökittömyys sekä kohtuullinen saavutettavuus autolla.

Melkutin voitti

Seuraavaa arvauskisakohdettamme ehdotettiin kaikkiaan 312 kertaa. Äänet jakaantuivat eri kohteiden välille yllättävänkin tasaisesti, mutta yksi oli ylitse muiden.

Voittajaksi ponnisti Lopella, Räyskälän lentokentän tuntumassa lainehtiva erämaajärvi Melkutin 49 äänellä.

Muut mitalisijat menivät Evon retkeilyalueella olevalle Valkea Mustajärvelle 38 sekä Kangasalan Verkkojärvelle 36 äänellä. Peränpitäjäksi jätettiin Hiisiöistenlammi Iitissä 16 äänellä (kaikki tulokset löytyvät jutun alta ”laatikosta”).

Kaikkien äänensä antaneiden kesken arvottiin kolme viehepalkintoa, jonka voittivat Kirsti Kantanen Rahulasta, Juha Häkkinen Tampereelta ja Päivi Lehtimäki Tuusulasta.

Seuraava arvauskilpailumme ratkotaan siis Melkuttimella jonain päivänä viikonlopulla 16.-17.10. Kysymme, paljonko painaa kaksihenkisen tiimimme suurin kala lajiin katsomatta? Arvaus pyöristetään lähimpään 50 grammaan.

Koska siis Melkutin (tai Melkuttimet, sillä niitä on vieretysten kaksi) on meille kummallekin uppo-outo kalastuskohde, on matkassamme liuta kysymysmerkkejä. Mitä kalaa, mistä, millä menetelmillä ja vieheillä?

Kalastuksemme tapahtuu rannalta ja tulemme käyttämään ainakin virvelivälineitä, mahdollisesti myös matopyydyksiä.

Lämpimänä kesäpäivänä Melkuttimille on mukava soudella kanootilla.

Kirkkaan veden asukit

Google antaa onneksi hieman valoa henkiseen pimeyteen. Melkutin tunnetaan poikkeuksellisen kirkkaasta vedestään ja ympärillä olevista valoisista mäntykankaistaan, joissa risteilee suosittuja retkeilyreittejä.

Kalastosta löytyy sen verran tietoa, että lajeina ovat ainakin ahven, hauki, kiiski, made ja siika. Kokomainintoja en onnistunut löytämään kuin siioista, jotka erään lähteen mukaan ovat keskipainoltaan 300-400-grammaisia.

Haastetta voi siis olla luvassa, sillä kirkasvetiset järvet eivät ole välttämättä helppoja ainakaan rannalta kalastavalle. Vuodenaika eli lokakuun puoliväli ei sekään ole ihanteellisin mahdollinen, mutta uskoisimme silti jotain saavamme.

Lähinnä kai se ”jotain” tarkoittaa ahventa ja haukea, joten jos homma hoituu jotakuinkin toiveiden mukaisesti, saattaa suurin kalamme eli hauki punnituttaa itsensä yli kilon painoiseksi.

Ahventen varaan jäädessämme voi sata grammaakin olla tiukassa. Eikä kai se nollakaan ole pois suljettu  vastausvaihtoehto.

Paras arvaaja kartuttaa viehepakkiaan tällaisella satsilla.

Kaksi palkintopakettia

Tämä setti arvotaan kaikkien vastanneiden kesken.

Paras arvaaja palkitaan tällä kierroksella tusinan vieheen setillä, jossa komeilee niin Rapalaa, Kuusamoa, Abua, Stormia, Zebcoa kuin Buster Jerkiäkin. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, arpa ratkaisee voittajan.

Kaikkien vastanneiden kesken arvottava viehepaketti sisältää neljä kovaa pyyntivälinettä Rapalan tuoteperheistä.

Arvauksia voi laittaa tulemaan perjantain 15.10. viimeisille sekunneille saakka. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.

Lue lisää Melkuttimista jutusta ”Hämmästyttävät Melkuttimet”

 

Näin äänestettiin!

Melkutin, Loppi, 49 ääntä
Valkea Mustajärvi, Hämeenlinna, 38
Verkkojärvi, Kangasala, 36
Mäntyluoto/Lampaluoto, Pori, 36
Tammisaari, Sommarö, 34
Iso Pahalampi, Kouvola, 31
Porvoonjoen alajuoksu, 30
Sonnilampi, Loppi
Pitkälampi, Kouvola, 18
Hiisiöistenlammi, Iitti, 16