Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu pysyi viikonvaihteessa tiukasti Tampereen rajojen sisäpuolella. Kohteena oli keskustan tuntumassa sijaitseva Pahalampi, josta oli tarkoitus pyytää mahdollisimman pitkä kala.

Kalastajat eli Jari ja Heikki saapuivat lammelle kello 10 tienoilla. Kaakosta puhalteli vilpoinen tuuli, mutta pilvipoutainen sää piti tilanteen ns. mukiinmenevänä.

– Tosin vuodenaika ja veden ilmeinen kylmyys antoivat aiheen olettaa, etteivät ainakaan särkikalat olisi enää kovin aktiivisia.

Tampereen keskustan liepeillä oleva Pahalampi on suosittu varsinkin onkijoiden keskuudessa, mutta virvelikalastajakin saattaa täällä viihtyä.

Pahalampi tunnetaan nimenomaan isoista särkikaloista, kuten karpeista, suutareista, säyneistä ja toutaimista. Sen vuoksi Jari päätti aloittaa päivän mato-ongella, mutta Heikki viritti virvelin ja aikoi keskittyä haukiin ja ahveniin.

Homma ei sujunut ihan samalla tavalla kuin Vanha Isäntä -nimisen yhtyeen kappaleessa ”Onkimiehen blues”, jossa koho pistetään kellumaan ja ”fisut alkoi heti skruudaamaan”.

– Ongenkohoa joutui tuijottamaan tovin, ennen kuin se alkoi varovaisesti upota.

Tällä kertaa vastaisku osui kohdilleen ja ensimmäinen kala, 15 senttiä pitkä ahven näki päivänvalon.

Heikin hauki antoi tuloksen 43 senttiä.

Pari minuuttia myöhtemmin Heikki tartutti valkoiseen kalajigiinsä hauenpulikan, joka löi uusiksi pohjalukemiksi 43 senttiä. Mutta kuten tavallista, hyvän alun jälkeen jatko ei sujunut ollenkaan yhtä suopeissa merkeissä.

Jari kyllästyi tarjoilemaan kaloille matoa ja vaihtoi virveliin. Siiman päähän miehemme sitoi Minnow Spoonin. Sitäkin piti uittaa yllättävän kauan Pahalammen heinikoissa ja niiden välisissä aukoissa ilman kalakontakteja.

– Olimme jo kiertäneet lammen lähes ympäri ja heittelimme sen itärannalla, kun sain ensimmäisen mojovan haukitärpin. Iskun voimakkuudesta päätellen kala olisi nokittanut 43 senttiä helposti, mutta kun ei tartu niin ei.

Seuraavan kerran siima sähkötti tärpistä kymmenkunta minuuttia myöhemmin, ja nyt tarttui. Minnow Spoonin mukana rannalle raahautui hauki, jonka pituudeksi mitattiin 51 senttiä.

Viimeinen kontakti

Puolisen tuntia myöhemmin Heikki karkuutti noin 40-senttisen hauen. Tapaus mainitaan tässä yhteydessä sen vuoksi, että se jäi päivän viimeiseksi kalahavainnoksi.

– Kun lampi on tullut kalastettua kokolailla huolellisesti kaikista potentiaalisista ottipaikoista ja kun kylmäkin alkoi olla, päätämme luovuttaa tällä kerralla noin kolmen tunnin kohdalla.

Arvauskisan oikeaksi vastaukseksi saatiin siis 51 senttiä, mutta onnistuttiinko lopputulos arvaamaan oikein? Kyllä vain. Vastauksia kilpailuun tuli 170 kappaletta ja joukossa oli kolme täsmälleen oikeaa vastausta.

Oikein arvanneista pisimmän korren arvonnassa veti Lotta Lampi Ylöjärveltä. Lotalle lähtee tusinan ottivieheen paketti. Kaikkien vastaajien kesken suoritetussa arvonnassa neljän vieheen paketin voitti Juho Pajunen Helsingistä.

Onnea voittajille ja kaikille osallistuneille iso kiitos!

PS. Keskiviikkona ratkeaa, minne Jari lähtee kalaan seuraavan kerran. Vielä ehtii osallistua äänestykseen (arvomme vastaajien kesken kolme viehepakettia).