Tampereen Viinikassa, aika lähellä kaupungin ydinkeskustaa, läikehtii pieni pyöreä lampi nimeltään Pahalampi.

Onkijan näkökulmasta nimi ei voisi kovin paljon harhaanjohtavampi olla, sillä kyseessä on varsin mainio kalapaikka puistomaisissa kehyksissä.

Pahalampi tunnetaan etenkin karpeistaan, joita sinne on istutettu jo usean vuoden ajan. Suurimmat vonkaleet hätyyttelevät kymmenen kilon rajaa, jopa sen ylittävät.

Monille kalabongareille Pahalammesta onkin tullut pakollinen käyntikohde karppipinnan saamiseksi.

Samalla on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi suutaripinnaan, joka lieneekin lammen yleisin onkisaalis. Suutarit ovat lisäksi mukavan kokoisia, kiloisetkaan eivät vielä yläläpsyjä aiheuta.

Myös lammen ruutanat saattavat parhaimmillaan ennätystilastoja hätyytellä, jopa kaksikiloisia tiedetään pinnan alla piileksivän. Lisäksi onkijan vapaa voi taivutella potra säyne, lahna, särki ja tuurilla toutainkin.

Petokaloista lajistoon kuuluvat ahven ja hauki. Myös näistä lajeista tarjoutuu mahdollisuus todellisiin kehuyksilöihin. Kilon ahvenista ja kymppihauista on juttuja kuulunut.

Karppi on Pahalammen tavoitelluin saalis. Tämä yksilö edustaa lajin nuoriso-osastoa.

Pisin kala haussa

Tämän arvauskilpailumme näyttämönä tulee olemaan Pahalampi, jonne matkaamme kalakaverini Heikin kanssa jonain päivänä viikonlopulla 1.-3.10.

Kysymme, paljonko on mittaa pisimmällä saamallamme kalalla lajiin katsomatta? Vastaus annetaan tasasentteinä.

Pyyntivälineinä tulemme käyttämään niin mato- tai maissisyötillä terästettyjä onkia kuin myös uistimia, joilla tavoittelemme haukia ja ahvenia.

Lokakuu ei varmaankaan ole enää otollisin mahdollinen ajankohta särkikalojen pyyntiin, mutta lammen kalatiheys tietäen uskomme kyllä jotain saavamme.

Hauki ja ahven lienevät vilkkaammassa ravinnonhaussa, joskaan niiden pitoisuudet eivät ehkä ole särkikalojen luokkaa.

Kalastukseen tulemme käyttämään aikaa riittävästi, että ainakin jotain saadaan mitattavaksi.

Metrikin mahdollinen

Spekuloidaanpa hieman. Jos hurja tuuri käy ja vieheeseemme nappaa suurhauki, jonka lisäksi onnistumme keplottelemaan ylös lammen tiheiden ruohikoiden lävitse, voi sen pituus yltää jopa toiselle metrille.

Luultavasti joudumme kuitenkin tyytymään särkikaloihin, jolloin puhutaan mieluummin pituusluokasta 40-50 senttiä.

Karppikin kasvaa isona enemmän paksuutta kuin pituutta, joten kymppikiloinenkaan tuskin mittauttaa edes 80 sentin lukemia.

Mielenkiintoinen onkipäivä on meille joka tapauksessa tulossa, ja kaikkea voi sattua. Lisätietoa Pahalammen kalastuksesta.

Parhaan arvaajan palkinto sisältää monta mielenkiintoista viehettä eri tyyppisiin kalastuksiin.

Kaksi palkintoa

Palkintona parhaiten arvanneelle lähtee tusina tiukkaa ottiviehettä, joukossa muun muassa Rapalaa, Kuusamoa, Abua, Bomberia, Forellia, Strike Prota ja Salmoa. Jos oikeita tai lähemmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Tämä paketti arvotaan kaikkien vastanneiden kesken.

Kaikkien kesken arvottavaksi pakkaamme neljä viehettä vaikkapa syksyn hauki- ja kuhakarkeloihin.

Arvauksia voi lähettää torstain 30.9. viimeisille hetkille saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten!

Pahalammen pisin kala? (syyskuu 2021)

  • Vastaukset kannattaa antaa tasasentteinä, eli ei millipeliä!