Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa vuorossa oli kuhamatka Jalanti -järvelle, jossa Jari ja kalakaveri Jussi olivat jahtamaassa mahdollisimman painavaa kuhaa. Jos kuhaa ei tulisi, ahven ja haukikin kelpaisivat punnitukseen.

Projekti alkoi lauantaina kell0 10.30 tietämissä. Syksyinen sää oli perinteisen kirpeä. Pilvipoutainen ilma oli lämmennyt noin kahdeksaan asteeseen ja tuuli puhalteli idästä 3-4 metriä sekunnissa.

– Moni pitää itätuulta kalansyönnin tappajana, mutta meille suurempi murhe ilmeni heti lähdössä, kun Jussin perämoottori ei suostunut sinnikkäistä ponnisteluista huolimatta käynnistymään. Niinpä siis päivä taitettiin soutamalla.

Jokisuulla oli mukavasti kalaelämää.

Alkuun kaksikko souti järven keskellä sijaitsevan Koivusaaren luo, jossa tarkoituksena oli kopaista saaren pohjoispuolella sijaitseva pieni monttu. Siinä vaiheessa eteen tuli toinen ongelma: mukana ei ollut ankkuria, joten jigittelystä ei tullut oikein mitään.

Oli pakko hakeutua saaren länsipuolelle eli tyynen puolelle.

– Ensimmäinen kala puraisi jigiäni varsin pian ja osoittautui varttikiloiseksi ahveneksi.

Heti perään vieheesen haksahti toinen ahven ja sitten heräsivät kuhat.

– Sain niitä sammakkovärisellä Jasu Louhi -kalajigillä kaikkiaan neljä, mutta kaikki olivat alamittaisia. Suurin kuitenkin 400 grammaa.

Kun saaren kylki hiljeni, Jari ja Jussi soutivat Tarpianjoen suulle järven länsipohjukassa.

– Tätä aluetta ja lähiympäristöä tahkosimme lopun ajastamme eli noin kello 16.30 saakka.

Kalaa tulee runsaasti

Kisapäällikkö Tuiskusen kirjanpitoon kertyi päivän mittaan useita ahvenia, joista suurimmat painoivat reilut 300 grammaa, kymmenkunta pientä haukea ja kolme arvauskisan tavoitelajia eli kuhaa.

Jussi ja päivän suurin hauki 1,3 kiloa.

Kuhista kaksi oli niukasti mitan täyttäviä ja 650-grammaisia. Päivän suurin kala oli Jussin pyydystämä 1,3-kilinen hauki, mutta tällä kertaa sitä ei arvauskisan lopputulokseen laskettu, koska kuhiakin oli tarjolla.

Arvauskilpailun oikea vastaus oli siis 650 grammaa, mutta onnistuttiinko se arvaamaan? Vastauksia kisaan tuli peräti 286 kappaletta, mutta joukossa oli vain yksi oikea vastaus.

Tällä kertaa isomman viehepalkinnon saa ainoan oikean vastauksen antanut Alexander Buchanan Espoosta. Pienemmän viehepalkinnon eli arvontapalkinnon saa Kimmo Haukilahti Ylivieskasta.

Onnea voittajille ja isokokoinen kiitos kaikille äänestyksen osallistuneille!

400-grammainen kuha oli ensimmäinen tavoitelajin edustaja.