Jarin kanssa kalassa -arvauskisassa oli tällä kertaa tavoitteena pyytää mato-ongella metsälammesta mahdollisimman monta kalaa puolessa tunnissa. Tulosta lähti tavoittelemaan kahden kalastajan joukkue.

Jari ja Heikki toteuttivat reissun perjantaina ja hienoisia haasteita aiheutui kovasta pohjoistuulesta. Onkipaikka piti valita mieluummin tyynen puolelta.

Kohteeksi valikoitui Musta-Tokamo -niminen lampi Kangasalan puolella. Lampi tiedettiin suhteellisen ahvenpitoiseksi, mutta lähes kauttaaltaan ulpukoiden valtaamaksi vesistöksi.

Projekti käynnistyi puolen päivän tienoilla Musta-Tokamon pohjoisimmassa perukassa. Sää oli viileä ja tuulinen. Aurinko lämmitti välillä mukavasti, mutta hukkui taas tummaan pilveen.

Onkiminen sen sijaan sujui tyynen puolella vaikeuksitta. Piti vain varoa tartuttamasta koukkua ulpukoihin.

Lukemattomat ulpukat vaikeuttivat onkimista huomattavasti.

Heikillä nappasi heti

– Ensimmäinen ahven nappasi Heikille lähes kättelyssä, ja kuten kisajulistuksessa lupasimme, tästä kalasta käynnistyi puolen tunnin onkisessio, Jari kertoo.

Onkipaikalla ei ollut syvyyttä metriäkään, mutta vesi oli niin tummaa, että ahvenet eivät takuulla erottaneet rannalta onkijoita. Ne eivät siis osanneet pelätä yhtään ja nappasivat koukkuun rantapenkan läheltä hanakasti. Kun vain sattuivat kohdalle.

Pelin henki oli nopeasti selvä. Samoilta jalansijoilta sai kerralla yleensä pari kolme ahventa lähes putkeen ja sen jälkeen paikka hiljeni.

– Puolessa tunnissa ei kuitenkaan ehdi montakaan jalansijaa kalastaa, ja niinhän siinä kävi, että me molemmat onnistuimme nostamaan seitsemän ahventa.

Kun arvauskilpailussa kysyttiin kalastajien puolen tunnin yhteissaalista, oikea vastaus kymykseen oli siis 14 kalaa. Miten se onnistuttiin arvaamaan?

Vastauksia kilpailuun saapui ennätysmäärä eli tasan 333 kappaletta. Koska vaihtoehtoja riitti, oikeaan osui vain kaksitoista vastaajaa. Arvonnassa voittajaksi nousi Sari Tiri Jakkukylästä. Kaikkien vastaajien kesken suoritetussa arvonnassa viehepalkinnon voitti Markku Huovinen Kuopiosta.

Onnea voittajille ja kaikille osallistuneille iso kiitos!

Musta-Tokamon pohjoisperukka oli kisanäyttämönä.