Mikä eläin tekee tuhojaan pihamaalla tai käy pudottamassa jätöksensä kesämökin rannan tuntumaan? Joko pääskysten pesässä on elämää? Millaista liikettä on metsään sijoitetulla nuolukivellä tai ruokintapaikalla? Tekikö syysmyrsky tuhojaan?

Riista- ja valvontakamerat ovat kiinteistönomistajan, luonnonystävän ja metsänkävijän käteviä digiajan apuvälineitä. Luontokuvaaja voi tallentaa jopa HD-tason otoksia eläimistä, joita muuten on vaikea saada kameran eteen. Paitsi että opettavat uutta luonnosta, riista- ja valvontakamerat ovat hyviä valintoja myös omaisuuden kustannustehokkaaseen valvontaan. Parhaassa tapauksessa kamera auttaa pääsemään niin riistan kuin kutsumattomien vieraidenkin jäljille.

Omakotitontille, liikekiinteistöön tai kesämökille asennettu riista- tai valvontakamera voi tarjota arvokasta apua esimerkiksi murtojen selvittämiseen. Kameraa asennettaessa on kuitenkin varmistettava, että ei syyllistytä naapurin puolelle ulottuvaan salakatseluun tai -kuunteluun.

Jos kamera asennetaan perustellusta syystä julkiselle paikalle esimerkiksi yhteislaiturin tapahtumia seuraamaan, on huolehdittava henkilötietolain edellyttämästä rekisteriselosteesta. Tallentavasta kameravalvonnasta on tiedotettava kyltein tai tarroin. Luontoon sijoitettaville kameroille on aina hankittava maanomistajan lupa.

DNA Nettikaupasta löydät omat suosikkisi. Tässä kaksi hyvää vaihtoehtoa:

 

Pilvessä, satoi tai paistoi

Uovision Compact 4G LTE Cloud

20 megapikselin kamera kuvanlaatua arvostaville. Kuvaa myös Full HD -videota. Tehokas ja huomaamaton inframustasalama pimeäkuvaukseen. Sääsuoja varjelee luonnonvoimilta vuoden ympäri.

Kompakti riistakamera on helppo asentaa huomaamattomasti. Lähettävät ja etäohjattavat Uovisionin testivoittajakamerat sopivat erinomaisesti luontokuvaukseen.

DNA Vinkki: Uovisionin ilmaisen LinckEazi-pilvipalvelun kautta kameraa voi ohjata tietokoneella tai mobiililaitteella. Pilvipalvelu myös tallentaa kuvat ja videot. Tukee nopeaa 4G-yhteyttä. Helppo ottaa käyttöön.

279 €  Siirry DNA Kauppaan

 

Valvontakameroiden aatelia

 

Reolink Go ja Reolink Go PT ovat täysin langattomia valvontakameroita 4G-yhteydellä. Ilmoitus liikkeestä välittyy suoraan puhelimeen tai sähköpostiin. Reolink-kameran sovelluksella (Android/iOS, suomi/ruotsi) voi vaihtaa asetuksia langattomasti. Vesitiiviys mahdollistaa ympärivuotisen ulkokäytön. Kameran akku kestää jopa 1-2 kuukautta ilman latausta.

PT-malli on maailman ensimmäinen etänä ohjattava 4G-kamera. Kameraa voi sovelluksella kääntää ja kallistaa.

249 €  Siirry DNA Kauppaan
299 €   Siirry DNA Kauppaan

Kuvat ja videot liikkeelle

Nopea nettiyhteys auttaa ottamaan riista- ja valvontakamerasta kaiken irti.

DNA Laitenetti Plus -liittymä
Riista- ja valvontakameroiden edullinen luottokumppani, joka sopii myös tutkapantaan ja kodin hälytyslaitteisiin. Suunniteltu HD-tasoisen kuvan ja videon välittämiseen 3G- ja 4G-laitteista. Lähetysnopeus 5 Mbit/s.

Hinta alkaen 4,90 €/kk.

Hanki DNA Kaupasta tai DNA Nettikaupasta.

DNA Super Prepaid -liittymään ladattava Laitenetti

Voit hankkia Laitenetti-datapaketin myös DNA Super Prepaid -liittymään. Helpoiten hankit DNA Super Prepaid -aloituspakkauksen (4,90 €) ja Laitenetin (29,90 €) R-kioskilta. DNA Super Prepaid -liittymään ladattava Laitenetti on voimassa 180 vrk.
Laitenetti-datapaketin lähetysnopeus on 5 Mbit/s.

Lue lisää dna.fi/laitenetti