118 senttiä pitkä kala ilmoitettiin Erän verkkosivuille pyörivään Kala21-kilpailuun kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja kahdella kuvalla ryyditettynä.

Toisessa ilmoituksen liitetyssä kuvassa poseerasi kalan saaja Niina ja toisessa perheen poika, 2,5-vuotias Josua, joka sai pari päivää aiemmin elämänsä ensimmäisen hauen.

Josuan hauen kohtalosta ei ole tarkempia tietoja, mutta se tiedetään, että Niinan hauki pääsi takaisin vapauteen kuvauksen jälkeen.

Vapauttamisella ei tosin ollut mitään väliä, sillä Kala21:n sääntöjen mukaan C&R on erinomaisen sallittua. Kala21-kilpailun lisäksi kala ilmoittautui samalla Kesähaukikisaan, joka käynnistyi Erän verkossa 12. toukokuuta ja päättyi kesäkuun lopussa.

Palkintona Kesähaukikisasta oli luvassa kalastusreissu Ahvenanmaalle, sekä kilpailun voittajalle että yhdelle kaverille. Lokakuiseen kalastusmatkaan sisältyisivät matkat, majoitus ja opastettu kalastuspäivä.

Ja niin siinä kävi, että arvonnassa onni potkaisi Niina Rajamäkeä niin sanotusti syylingit jalassa ja edessä on kalastusmatka Ahvenanmaalle kahdelle hengelle.

Erän toimitus onnittelee voittajaa ja kiittää kaikkia Kesähaukikisaan osallistuneita henkilöitä. Hauet eivät menneet hukkaan, sillä ne osallistuvat vuoden lopussa Marino Juniorin arvontaan.

Kesähaukikilpailussa yhteistyökumppanina oli Visit Åland.