Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu pyöri neljä tuntia Siuronkoskella, jossa tavoitteena oli saada mahdollisimman painava kirjolohi. Muutkin kalat luvattiin mittauttaa, mikäli kirjolohta ei tulisi.

Raportin mukaan Jari ja Heikki aloittelivat urakan perjantaina kello 15.30 tienoilla.

– Olosuhteet olivat sään puolesta mainiot ja virtauskin vaikutti hyvältä. Kalat vaan tuntuivat olevan kateissa, sillä kukaan ei kehunut saaneensa ainakaan kirjolohia.

Eikä kyse ollut siitä, etteikö olisi ollut kalastajia. Havaintojen mukaan kalastajia oli liikkeellä yllättävän runsaasti.

Heikin ahven mittautti painokseen mukavat 450 gramman lukemat.

Arvauskilpailu käynnistyi hiljaisissa merkeissä voimalan alapuolisella alueella. Kun vanhat ja niin sanotut varmat ottipaikat vaikuttivat pikemminkin tyhjältä kaivola, kaksikko siirtyi piiskaamaan vettä voimalan yläpuolelle.

– Niskalta sainkin pienellä liitsillä ensimmäisen kalan, 20-grammaisen ahvenen. Ja tovi myöhemmin karkuutin jo huomattavasti kookkaamman kyrmyniskan, ehkä 300-grammaisen.

Ja taas paikka hiljeni.

Miehet palasivat takaisin voimalan alapuolella ja siinä vaiheessa Heikki sai hyvän idean. Miehemme kiipesi niin sanottuun keskisaareen sillan alapuolelle, ja heti alkoi tapahtua.

– Ensin 450-grammainen ahven ja kohta sen jälkeen 800-grammainen hauki.

Sää suosi kalastusta.

Jari tyytyi asettumaan sillalle, josta hän vippaili pientä liitsiä larvastustekniikalla sillan juurelle. Konsti oli purrut edelliselläkin käynnillä, joten pakkohan sitäkin oli koettaa.

– Ja kun alkoi jo tuntua siltä, että kirre jää tällä kerralla saamatta, vapa taipui.

Ylös nousi kiivas ja kiukkuinen kirjolohi, jonka haavimiseen Jari sai apua paikalla olleelta nuorelta kalastajalta.  Sillan juurelta haaviin napattu kala painoi 900 grammaa.

Peliaikaa oli jäljellä vielä tunti, mutta 60 minuuttia kalastusta ei aiheuttanut hurraahuutoja ja ns. yläpystyjen heittelyä. Ylös tuli pari pientä ahventa ja hauki, jotka eivät lopputulosta muuttaneet.

Kilpailun oikeaksi vastaukseksi jäi kirjolohi, joka painoi 900 grammaa. Mutta arvasiko joku lopputuloksen oikein? Kyllä vain. Vastauksia kilpailuun tuli rapiat 200 ja joukossa oli tasan kaksi oikeaa. Lähelle kopsahteli tosin runsaasti osumia, mutta vain napakympit lasketaan.

Arvauskilpailun viehepalkinnon saa tällä kertaa Raija-Leena Turunen Tampereelta. Arvontapalkinnon voittaa Harri Palsanen Halikosta. Onnea voittajille ja kaikille osallistuneille hillittömän kokoinen kiitos!

Heikki yrittää kirjolohta voimalarännistä, tällä kertaa tuloksetta.