Ensimmäinen mato päätyi koukkuun tasan kello 12.30 puitteissa, jotka ovat viimeisen kuukauden aikana tulleet tutuksi kaikille suomalaisille eli helteisessä kesäsäässä.

Voi olla, että kuumuus vaikutti ainakin kalastajan aktiivisuuteen, sillä Jari päätti suoriutua kisasta istumalla laiturin päässä ja liottamalla jalkojaan vedessä. Varvasmittarin perusteella veden lämpötila oli 26-27 asteen luokkaa.

Mikäpä on onkiessa, kun veden lämpökin lähentelee kylpylälukemia.

Kovin kaksista kalastussektoria laiturin päästä ei Jarikaan pystynyt hallitsemaan, sillä kädessä oleva onkivapa oli 3,6 metriä pitkä ja syöttiä sillä pystyi lennättämään reilut kuusi metriä. Sektoria kavensi myös molemmilla puolilla leviävä ulpukkkakasvusto.

– Mutta kalaa tulisin saamaan, sen näin jo laiturille astellessani.

Mistä kalastaja pystyi tämän päättelemään? No, tuikkirenkaista, joita repeili veteen siellä täällä!

Hiljaisuutta kesti kokonaiset kolme minuuttia, kun koho sukelsi syvyyksiin. Jarin mukaan päättäväisesti. Ylös nousi päivän ensimmäinen kala, särki.

Seuraavat kymmenen minuuttia kasvattivat saldoa neljällä särjellä ja yhdellä salakalla. Mutta siihen tahti hiljeni lähes puoleksi tunniksi.

– Aloin jo pelätä karkottaneeni kalat muualle.

Soukka kilpakoho reagoi pieneenkin tärppiin.

Mutta ei hätää! Paikalle saapasteli (jos näin voi kaloista sanoa) kuin tilauksesta parvi pikkuahvenia.

– Nostelin niitä melko nopeaan tahtiin seitsemän, joten kalamäärä oli jo 13 kellon näyttäessä varttia vaille ajan loppumisen.

Ahvenparven visiitin jälkeen oli taas hieman pitempi seesteinen hetki. Aivan loppuminuuteilla Jari tavoitti kuitenkin koukkuuun kaksi ahventa ja yhden särjen.

Pikaisen yhteenlaskun jälkeen tunnin kalasaldoksi ja arvauskilpailun oikeaksti vastaukseksi saatiin 16 kappaletta.

Tunnin kalasaldoni eli arvauskilpailun oikea vastaus oli siis 16. Mutta tuliko kilpailuun vastanneilta oikeita arvauksia?

Kylläpä vain. Lähes 200 vastauksen joukossa oli tasan kolme oikeaa ja arvonnassa onni potki tamperelaista Jani Saunamäkeä. Kaikkien vastaajien kesken arvottiin myös viehepalkinto, jonka saa tällä kertaa Anne Kaisla Kokemäeltä.

Onnea voittajille ja kaikille iso kiitos! Palkinnot lähtevät postiin joskus viikon puolivälin jälkeen, sillä Jari kuopii tällä hetkellä vettä jossakin Keiteleen suunnalla.

Arvauskisa ratkottiin tällaisissa maisemissa.