Kuluva kesä on hellinyt suomalaisia oikein kunnolla, jos nyt hellettä pidetään hellimisenä. Omasta puolestani hieman maltillisemmatkin lämpölukemat riittäisivät, mutta näillä mennään mitä ylhäältä annetaan.

Myös vesien lämpö alkaa lähennellä hellelukemia, on sen 25 astetta jo paikoin saavuttanutkin.

Lohikaloille moiset lukemat ovat myrkkyä. Mikäli tällaiset säät jatkuvat pitempään, tullaan näkemään kalakuolemia niin kasvatuslaitoksilla kuin luonnonvesissä.

Monissa pyydä ja päästä -koskikohteissa luvanmyynti onkin keskeytetty, koska kalastus vaarantaisi lohikalojen hyvinvointia entisestään. Saapa nähdä, kauanko sulkutila kestää, sääennusteiden valossa ehkä pitkäänkin.

Särki- ja ahvenkalojen luita lämpö ei kuitenkaan riko. Ne liikkuvat ja käyvät pyydyksiin myös kylpylälämpötiloissa. Kelpo konsti kyseisten otusten narraamiseksi on vanha kunnon mato-onki, vaikkapa sitten perinteisellä punavalkokoholla varustettuna.

eri kalalajeja

Onkijan saalis voi olla hyvinkin monipuolinen, vaikka aivan kaikkia näitä lajeja ei ole mahdollisuus tässä kilpailussa tavoittaa.

Vesijärvelle mato-onkimaan

Tämän arvauskilpailun teemapyydys onkin mato-onki, jolla lähden tavoittelemaan mökkilaiturini liepeillä parveilevia vedeneläviä.

Kesämökkimme töröttää Kangasalan Vesijärven rannalla erään rehevän, ruohikkoisen lahden rannalla. Mato-onkeni ulottuvilla pörrää ainakin salakoita, särkiä, ahvenia, sorvia, lahnoja, kiiskiä, ehkä jopa säyneitä.

Onkikokemukseni kyseiseltä laiturilta on toistaiseksi perin ohkainen, mutta uskoakseni jonkinlainen saalis tulee olemaan varma, jos nyt kalastuksessa mikään varmaa on. Saanko kaloja yhden, viisi vai jopa kaksinumeroisen määrän, jää nähtäväksi.

Kysymyksemme nimittäin kuuluu, kuinka monta kalaa saan mökkilaituriltani onkimalla yhden tunnin aikana? Koolla tai lajilla ei ole väliä, ainoastaan lukumäärällä. Mäskäämistä en tule käyttämään kalojen houkuttelemiseksi.

Kalastus toteutuu jonain päivänä väillä 9.-11.7. Kyseinen kalastustunti sijoittuu jonnekin keskipäivän tienoille.

Pyyntivälineenä käytän kolmemetristä onkea, jossa on hyvin herkkä niin sanottu kilpakoho sekä erittäin pieni koukku, joka sopii sinttienkin suuhun. Myös matosyötti mitoitetaan koukun mukaan.

palkinnoksi_vieheitä

Paras arvaaja pääsee kalaan tämännäköisellä viehesatsilla.

Ottipelejä joka lähtöön

Oikein tai lähimmäs oikein vastannut saa palkinnoksi tuhdin viehelajitelman sisältäen muun muassa Rapalaa, Kuusamoa, Savage Gearia, Blue Foxia, Abua, Forellia, Josaa, Laxmania ja Ahanetta. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

arvontapalkinnoksi_vieheitä

Tämä viehenelikko arvotaan kaikkien vastanneiden kesken.

Kaikkien vastauksensa lähettäneiden kesken arvomme lisäksi neljä huippuviehettä.

Muistetaan myös, että pelissä on mukana 50 vieheen pääpalkinto, jonka kuittaa omakseen ensimmäisenä eri arvauskilpailuissa kolme oikeaa vastausta antanut. Tällä hetkellä neljällä kilpailijalla on mahdollisuus ratkaista peli edukseen.

Vastauksia otamme vastaan torstain 8.7. loppuun saakka. Onnea arvauksiin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.