Vesijärven yllä leiju juhannusaattona kuuma kysymys: kuinka pitkän kuhan Jari onnistuu saamaan ja miten pitkä reissun suurin kuha on-

Jarin mukaan lähtökohdat perjantain kalastukselle olivat sekä hyvät että huonot.

Hyvää kuhakeliä ennusti se, että sää oli mitä mainioin eli lähes tyyni, lämmin ja puolipilvinen. Sellaisesta pitävät soutuveneellä liikkuvat kalastajat ja yleensä myös kuhat.

Mutta toisaalta ennusmerkeistä saattoi lukea toisenlaisiakin tietoja.

Huonoa kalakeliä ennusti se, että pari päivää sitten Kangasalan yli pyyhkäissyt raju ukonilma oli saanut kuhat sulkemaan suunsa. Vielä alkuviikosta ne olivat syöneet kuin viimeistä päivää, mutta arvauskisaa edeltävänä päivänä ei ollut tullut kuin pari tärppiä.

– Mutta onneksi muutokset tapahtuvat kalamaailmassa nopeasti myös parempaan suuntaan, kun ovat tapahtuakseen.

Isot ahvenet värittivät kuhajahtia. Ottivieheenä palveli muun muassa Rapala Shadow Rap Fat Jack.

Optimistisella filosofialla vahvistettuna Jari aloitti perjantaina kalastuksen kello 9 tietämillä. Ensimmäiset pari tuntia hupenivat hiljaisissa merkeissä. Jopa huolestuttavan hiljaisissa.

Koska tutut ottipaikat vaikuttivat kuolleilta, Jari päätti suunnata hieman kauempana olevalla matalikkoalueella, jonne hän ei ollut aiemmin viitsinyt soutuveneellä kitkutella.

Ja sieltä tuli tietysti se tärppi. vaikka ei ihan toivottu aloitus.

– Ensimmäinen tärppi kuului isolle ahvenelle, joka kuitenkin karkasi aivan veneen vierellä. Toinen tuli sitten jo ylöskin, noin puolikiloinen.

Kalastajamme kiskoi alueelta erilaisilla uutuusvaapuilla neljä ahventa, jotka painoivat yhteensä 1,9 kiloa. Samaa kokoluokkaa edustavia ahvenia pääsi lisäksi karkuun puolenkymmenen verran, joten paikka oli hyvä ainakin ahventen suhteen.

Kuhista ei kuulunut kuin tärppejä. – Jos nyt nekään kuhia olivat.

Jari jaksoi yrittää kuhaa viitisen tuntia ilman tavoitekaloja, joten hän päätti pitää tauon ja palata asiaan myöhemmin illalla.

Ja sehän kannatti!

– Ilta palkitsikin melko nopeasti kuhalla, jonka mittasin 44-senttiseksi. Kun aikaa ei ollut sillä erää paljon käytettävissä, päätin lopettaa tähän.

Arvauskilpailun oikea vastaus oli siis 44 senttiä, mutta osuivat arvaukset kohdalleen? Kyllä vain! Reilun 80 vastauksen joukossa oli neljä oikeaa vastausta, joten palkinto jouduttiin arpomaan. Se menee tällä kertaa Kontiolahdelle Janne Vattulaiselle.

Kaikkien vastausten kesken arvotun viehepalkinnon saa Vesa Lehtonen Helsingistä.

Onnea voittajille ja kaikille kilpailuun osallistuneille iso kiitos!

Vesijärvi lepäsi tyynenä kalastuksen käynnistyessä.